lauantai 21. toukokuuta 2011

Jälkiä taasen

Perjantain kunniaksi lähdin kaverin kanssa tekemään jälkiä. Viiville tehtiin n. 150 askeleen jälki kolmen purkin kera ja Leolle ei muistettu laskea askelia. Oli niitä kuitenkin varmaan parisensataa ja esineitä kolme + lopussa purkki. Kaverin koirille tehtiin molemmille pellolle n. 150 askeleen jäljet ja joka askeleelle nami. Minä tein toisen niistä jälijstä ja tänäaamuna takapuoli on kyllä aika jumissa. Nyt muistankin, miksi FH-jälki ei tuntunut yhtään omalta lajilta ;)

Jäljet saivat vanhentua tunninverran. Vinkunen yllätti ajamalla varmaan yhden elämänsä parhaimmista jäljistä! Purkit se sai nyt ilmaista raapimalla rasioita, pitänee yrittää harjoitella tuo ilmaisu erikseen. Mutta neiti tosiaan meni nenä maassa malkein koko jäljen ja lähti harhaan vain kerran. Siis Viiviksi hyvin. Pitäisi varmaankin harjoitella enemmän muiden tekemiä jälkiä, niin olisi pakko mennä vaan koiran perässä. Itse kun on tehnyt jäljen, niin sitä tulee ohjailtua liikaa.

Leon jälki meni myös hyvin, yksi hukka kylläkin tuli. Näimme kyllä metsässä meidän lisäksi yhden ihmisen, joten ehkä siinä jäljen lähellä oli käyty kävelemässä. Esineitä (sukkia olivat) Leo ei meinannut taas tuoda, jokainen piti pyytää erikseen. Leo kyllä oli huomannut esineet, koska kun pyysin tuomaan, se vain nosti sukan maasta ja toi sen minulle. Ei siis tarvinnut yhtään etsiä, että "mitä täältä muka pitää tuoda". Esineiden jälkeen lähdöt olivat taas ihan liian vauhdikkaita. Kaverini sanoi, että se oli kuin sarjakuvista ;) Pitäisi nyt miettiä, miten jälkeä jatketaan esineen jälkeen vähän rauhallisemmin ennenkuin oma selkä menee rikki noista nykäisyistä. Jäljen lopussa olevan purkin Leo kyllä toi taas nätisti minulle. Pitää ehkä Leksankin kanssa tehdä välillä vähän esineruutua erikseen. Niin Leo ehkä oppisi, että esineiden tuomisesta saa myös palkan. Tuolla jäljellä kun se itse jäljestäminen on niin paljon kivempaa kuin jonkun sukan kantaminen minulle.

Mutta tämmöstä tällä kertaa. Peto on lähtenyt miesten kanssa viettämään mökkiviikonloppua ja minä lähden nyt töihin tokokisoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti