torstai 25. elokuuta 2011

Hierojalla

Kaikki kolme karvakuonoa olivat hierojalla maanantaina. Vähän yllättävästi Viivi oli parhaassa kunnossa ja antoi hieroa itseään parhaiten. Peto hierottiin aika varovasti ja sillä oli tasaisesti koko kroppa jumissa. Leolla oli muutama tosi kipeä kohta.

Peto hierottiin ensimmäisenä. Koska Petskunen syö kortisonia, hieronta ei välttämättä sovi sille kovin hyvin. Sen vuoksi nyt tehtiin aika varovainen hieronta ja Pedon vointia pitää tarkkailla nyt muutama päivä. Kortisoni ei sovi kuulemma hieronnan kanssa yhteen kahdesta syystä; koska kortisoni vähentää kipua ja koska kortisoni on hormoni. Hieronta vaikuttaa hormoneihin, joten kortisonin ja hieromisen yhteisvaikutusta on vaikea ennustaa. Eilen illalla Peto oli vain väsynyt, kuten muutkin koirat hieronnan jälkeen. Tiistaiaamuna en havainnut mitään isompia "oireita", Peto ainakin söi normaalisti ja teki ulkona aamuasiat tavalliseen tapaan. Ehkä Peto oli vielä aamullakin vähän rauhallisempi kuin yleensä. Muuten ei mitään kummempaa raportoitavaa. Seurailemme Petosen vointia ja viemme herran uudelleen hierottavaksi, jos pahoja oireita ei tule. Hieroja ei uskaltanut käsitellä Pedon jumeja vielä kovin paljon. Peto ei myöskään uskaltanut rentoutua kovin hyvin, mutta kyllä sekin osan ajasta näytti nauttivan käsittelystä.

Seuraavaksi oli Viivin vuoro. Ajattelin, että jätetään Leo helpoimpana tapauksena viimeiseksi, mutta yllättäen Viivi rentoutui hierottavaksi tosi hyvin. Oikea takajalka oli vähän jumissa ja sen hieromista Viivi kommentoi pienellä murinalla. Muuten neidistä kuului suurimman osana ajasta vain nautinnollista tuhinaa. Myös takapää oli vähän tiukka, mutta ei kuulemma pahasti. Hierojan mielestä Viivi tuli aika hyvään kuntoon jo tällä yhdellä kerralla, eikä neitiä ole tarvetta hieroa aivan heti uudelleen. Olen hieronut ja venytellyt Viiviä aika paljon itse, joten ehkä Vinkunen oli jo oppinut, että se on hyvä juttu. Sen vuoksi se itselleen epätyypillisesti antautui vieraan ihmisen käsiteltäväksi nätisti. Ja ehkä omasta hieromisesta ja säännöllisestä venyttelystä on ollut hyötyäkin, koska neitikoira oli niin hyvässä kunnossa. Hieno tyttö!

Viimeisenä sitten Leo, jonka oli aluksi tosi vaikea rauhoittua ja rentoutua. Leon mielestä oli tosi tylsää tulla makoilemaan kiinnostavaan paikkaan. Hieroja sanoi jo ulkona Leon liikkeitä katsoessa, että liikkeistä päätelleen jumeja löytyy. Ja löytyihän niitä. Leolla oli lantio (vai olisikohan se osa ennemminkin vyötärö) aika jumissa. Mutta etujalat olivat vielä enemmän jumissa, varsinkin vasen etujalka. Leo vähän jopa vinkui, kun vasenta etujalkaa hierottiin. Kun mietimme syitä jumituksiin, niin vasen etujalka selittyisi ainakin sillä, että se oli vasen takajalka, joka oli tikattuna. Ehkä takajalka on ollut kipeä ja Leo on kompensoinut tajalkaa käyttelemällä vastaista etujalkaa enemmän. Etupään jumitus saattaa johtua myös "tötterön" käytöstä ja jostain muustakin. Leohan painii ja leikkii Viivin kanssa aika paljon, joten ehkä se leikkiessään tekee paljon etupäätä rasittavia äkkinäisiä liikkeitä. Hieroja myös sanoi, että Leolla ei ole juurikaan ns. syviä lihaksia. Uiminen olisi siihen hommaan kuulemma hyvää liikuntaa ja yleensäkin kaikki, missä koira tekee liikkeitä rauhallisesti. Hmm... mikähän se sellainen liikuntalaji mahtaisi olla, missä Leo liikkuisi rauhallisesti?

Pojille varasin uuden hieronta-ajan vajaan kolmen viikon päähän. Peto on vaikuttanut aikalailla normaalilta ainakin tähän mennessä, joten sen voi varmaankin hieroa uudemman kerran. Leolla olisi hyvä saada kroppa tasapainoon, niin lihakset kehittyvät tasaisemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti