sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Viikko lomaa!

Otin tähän alkukesälle yhden kesälomaviikon ja tähän mennessä se on osoittautunut ylkkä hyväksi ratkaisuksi. Eilen olin koirien kanssa pihassa touhuilemassa kolme tuntia ja illalla kävimme vielä koirakaverien kanssa tunnin metsälenkillä ihan uudessa paikassa. Se uusi paikka pääsi kertaheitolla hyvien lenkkipaikkojen top vitoseen, eikä edes tutkittu reittiä ihan kokonaan. Ehkä jatkamme tutkimusmatkailua lähipäivinä.



Pihassa istuttelin muutaman kukan. Kaivelin pihan perältä myös vaahteranalun ja sijoitin sen etupihalle. Yksi valkoinen syreeni pääsi myös uuteen paikkaan. Rikkaruohoja vetelin kukkapenkeistä yhden kottikärryllisen. Tein koirille pienimuotoiset huollot, kun leikkasin kaikkien kynnet ja harjasin kaikki muut paitsi Pedon (sattuneesta syystä...). Leosta irtosi furmiaattorilla aikamoinen annos turkkia.



Lenkillä Riikka sai kuningasidean: "Laitetaan kaikki koirat kivelle istumaan ja otetaan niistä kuva". Sanoin, että Viivin kanssa voi tulla vähän hankaluuksia. Päätimme kuitenkin yrittää niin, että laitetaan Viivi reunimmaiseksi Leon viereen. Rähinöitä ei pahemmin tullut viiden koiran laumassa, kunhan pysyimme kokoajan liikkeellä. Heti kun pysähdytään ja Viiville jää liikaa aikaa, tuijottelu alkaa. Noh, saimme jo kolme koiraa viidestä hienosti kivelle, kun hässäkkä alkoi. Peto tajusi, että Sylvi on se sama neitikoira, joka tuoksui silloin kerran tosi hyvälle ja aloitti kunnon lähentely-yritykset. Samaan aikaa Viivi The Poliisi saapui paikalle. Peto poistui paikalta, mutta Viivi jäi katselemaan syyttävästi Aatua ja Sylviä. Vähän aikaa tuijotettuaan Vinku tuli siihen tulokseen, että koko sotku oli Sylvin syytä ja eikun kimppuun. Riikka meni väliin ja ojensi Viivin minulle niskanahasta roikuttaen. Tällä toiminnalla Viivi ansaitsi muutaman sata metriä lenkitystä remmissä, kun muut saivat olla vapaana. Tunteiden jäähdyttyä Viivikin sai taas juosta muiden mukana, eikä ongelmia enää tullut. Niin, kuvaa ei sitten otettu. Jälkeenpäin sanoin, että olisi pitänyt laittaa Viivi remmillä johonkin puuhun kiinni ja ottaa muista kuva. Sen jälkeen Viivistä yksityiskuva ja photoshopataan sekin samaan kuvaan muiden kanssa :D Onneksi Riikka on myös terrieri-ihmisiä ja hänellä riittää ymmärrystä Viiviä kohtaan. Ehkä jopa paremmin, kun mulla...



Omassa pihassa otin eilen koirasista muutaman kuvan. Tämän postauksen kuvat ovat siis eiliseltä. Ei pöllömpi kesälomakeli. Kun meidän isäntä ja se helpompi kamera kotiutuvat Kiinasta, niin voin ottaa lisää kuvia. Tuo yksi kamera on kyllä vähän liian tekninen mulle. Ainiin, no nyt sitten muistin, että siinä piti painaa jotain nappulaa samaan aikaan, kun ottaa kuvaa, niin automaattitarkennus toimii. Koirista siis vain pönötyskuvia, koska tarkennuksen jouduin tekemään käsipelillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti