sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Toinen avoimen luokan tokokoe


Ja huonompaan suuntaan vaan menee. Vire nimittäin. Päätin, että en ilmoittaudu nyt yhteenkään viralliseen kokeeseen ennen kuin tämä vireongelma on ratkaistu. Jotain hyvää oli kuitenkin tässäkin kokeessa :)

Paikalla makaaminen 10. Wohooo! Viime kokeen jälkeen kirjoitin seuraavasti: "Mahtaako tämä liike mennä meillä IKINÄ 10 pisteen arvoisesti..." No nyt meni. Tosin en tiedä, miten Leksa pötkötteli, koska olin piilossa. Yksi kaveri on seuraillut välillä makuuta ja ainakin silloin Leo oli ollut leuka maassa. Sain Leon hyvin rauhoittumaan ennen paikkamakuuta. Eikä se sen jälkeen sitten enää horroksestaan herännytkään...

Seuraaminen taluttimetta 7. Leo seurasi välillä varmaan 30 senttiä perässäni. Kun pysähdyttiin, Leo ei istunut kertaakaan. Kääntymiset meni kohtalaisesti, eli oli se Leo ainakin välillä oikeassa kohdassa. Mutta ihan syvältä oli tämä taas.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8. Seuraaminen kökköä, ehkä siitä meni pari pistettä. En katsonut taakseni, että menikö Leo heti maahan. Kun käännyin, niin se ainakin oli makuulla. Ainiin, Leo ei muuten noussut istumaan lopussa, siitä ne pisteet varmaan menivätkin.

Luoksetulo 9. Pysähtyi hienosti! Lopun perusasento taisi olla jotain sinne päin, siitä piste pois.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 6. Ilmeisesti valui vähän, ei pysähtynyt heti. Sitten haisteli maata, mutta pysyi paikallaan. Koira oli ihan unella ja siitä johtuen minä hermona ja siitä johtuen koira enemmän unella :(

Noutaminen 10. Leo heräsi siksi aikaa, kun noutokapula oli kehässä ;) Mutta kun kapula vietiin pois, koiran aivokäyrä alkoi jälleen muistuttamaan suoraa viivaa.

Kauko-ohjaus 0. Leon mielestä siinä kohdalla oli joku todella kiinnostava haju, eikä herra suostunut nousemaan ylös ollenkaan. Kolmannellakaan käskyllä. Kummassakaan vaihdossa. Eikä lopussa.

Estehyppy 10. Jee! Saa hypätä! Ja nyt tultiin myös takaisin esteen yli. Herne on kohdannut toisen koiran mielen syövereissä.

Kokonaisvaikutus 9. Eikä siitä sen enempää.

Tänään saldona 148/200 pistettä ja AVO2. Tuomarina Ilkka Sten

Vaikka kirjoitankin tässä, että koira oli unella ja omissa maailmoissaan, niin mustahan se kaikki johtuu. Rauhoitin Leksan liian rauhalliseen mielentilaan paikkamakuuseen. Sen jälkeen olisi pitänyt viedä koira hetkeksi autoon, mutta jäin sen kanssa hengailemaan kentän laidalle. Herättelin kyllä herraa ennen kehää, mutta siinäkin meni ajoitus pieleen, koska Leo ehti leikkimisen jälkeen rauhoittua uudelleen ennen kehää. Ja sitten tietty vielä itse olin ihan kireänä jännityksestä. Kun sitten heti alusta homma lähti väärille raiteille, kiristyin vain lisää. Onko se sitten ihme, jos koira yrittää kompensoida olemalla flegmaattinen.

Tämän päivän opetus oli siis taas se, että teknisesti koira osaa liikkeet, mutta vire on se meidän ongelma. Kokeilin sitä innostamisjutskaa, josta aikaisemmin kirjoitin, mutta se ei toiminut. Vaikutus oli ehkä enemmänkin päinvastainen. Unohdetaan se siis toistaiseksi ja kokeillaan jotain ihan muuta. Se "jokin ihan muu" pitäisi nyt keksiä ensin. Omaa jännitystä tuskin saan poistettua ainakaan kokonaan, joten sitä on hankala lähteä korjaamaan. Mutta jos koiran kierrokset saisi korkeammalle, se kestäisi paremmin ohjaajan törttöilyä. No, rehellisyyden nimissä; täytyyhän tässä ohjaajankin korjata omaa virettään. Tuskin tämä paketti korjaantuu pelkästään koiran käytöstä muokkaamalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti