lauantai 26. toukokuuta 2012

Motskari

Keskiviikkona pidimme pienellä porukalla ylimääräiset hakutreenit. Leo sai palauttavat treeninsä ja Viivi motskaritreeniä.

Leo sai treenata heti ekana, koska porukassa oli myös juoksuisia narttuja. Otin kolme maalimiestä, koska kahdella viimeisellä kerralla ongelmat ovat sattuneet juuri sillä kolmannella maalimiehellä. En tiedä, osaako Leo laskea, mutta jos osaa, niin ajattelin sen kolmannen olevan hankala. Ensimmäinen ukko oli ihan lähellä ja haukutin Leksan taas ennen maastoon menemistä. Ja hyvä niin, koska haukuttaessa vauhtiinpääseminen kesti vähän aikaa. Leo löysi ensimmäisen ukon nopeasti, kävi nuolaisemassa poskelle, teki pienen kiepin ja aloitti haukkumisen. Maalimies oli Leolle ennestään ihan vieras ihminen, ehkä sen vuoksi toiminta maalilla oli normaalista hieman poikkeavaa? Maalimies palkkasi parin haukun jälkeen. Toinen ukkeli löytyi myös nopeasti ja siellä otettiin pidempi haukku. Ei mitään erikoista. Kolmannella taas palkka jo muutaman haukun jälkeen, eikä siinäkään mitään erikoista. Ainiin, olihan Leo astunut maalimiehen pään päälle. Maalimies oli kokonaan pressun alla piilossa, eli Leo ei varmaankaan tiennyt astuvansa kenenkään päälle. Palauttavana treeninä tämä meni ihan niin kuin pitikin. Samalla tuli treenattua kuitenkin sitäkin, että ensimmäinen löytyy nopeasti sekä kokonaan peitettyä maalimiestä. Leon alkukesän treenisuunnitelmiin kuuluu pääsääntöisesti jälki ja erityisesti esineet. Mutta jos teemme hakua, voisin yrittää harjoitella erilaisia maalimiehiä. Peitettyjä, puhuvia, liikkuvia, korkeallaolevia ja mitä nyt ikinä keksitään. Lisäksi voisin aina välillä palkata maalimiehellä itse.

Viiville otin pitkästä aikaa pistoja. Ensimmäinen ukko otettiin pakona niin, että maalimies oli vähän matkan päässä valmiina ja Viivi näki, kun piiloon käveltiin. Neiti ampui perään täysillä ja haukkui perillä häntä pyörien :) Toinen oli haamuna ja suora palkalla. Viivi juoksi taas niin kovaa, kun pienillä jaloillaan vaan pääsi ja oli huippuonnellinen, kun palkka tuli heti. Kolmaskin haamuna ja normaalilla ilmaisulla. Vinkusen häntä oli irrota maalimiehellä, niin hauskaa sillä oli. Viiville jäi varmasti superhyvä mieli näistä treeneistä ja samalla harjoiteltiin irtoamistakin. Viivistä kun on tullut vähän laiska, eikä se mielestäni lähde aina maalimiehelle niin innokkaasti kuin joskus ennen. Voisinkin varmaan tehdä sille vähän aikaa pistoja ihan vaan vaihtelunkin vuoksi. Liian paljon tulee treenattua aina samoja juttuja, eikä se varmaan koirankaan mielestä ole niin kovin mielenkiintoista sellainen. Olkoon Viivin alkukesän treenien avainsana siis motskari, eli motivaation parantaminen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti