sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Lihashuoltoa

Tällä viikolla vein kaikki koirat taas hierottavaksi samalla kertaa. Viivin edellisestä kerrasta oli useampi kuukausi. Peto taisi käydä viimeksi vähän yli kuukausi sitten ja Leo pari kuukautta takaperin.

Ensimmäisenä käsiteltiin Leo ja etupää oli tällä kertaa aika hyvässä kunnossa. Sensijaan selkä oli todella kipeä. Niin kipeä, että hieroja epäili jonkinasteista tapaturmaa. En nyt keksi mitään muuta, kun että Leo olisi kolauttanut selkänsä auton takaluukussa olevan häkin oven alareunaan hypätessään takaluukkuun. Muistelisin, että kerran hypätessä selkä otti oven alareunaan, mutta se ei näyttänyt pahalta. Mutta voihan se tuollainen vähäiseltä näyttävä juttukin olla syynä tuohon jumitukseen. Tai sitten ihan vaan liukkaalla kelillä tullut juttu. Jumikohta saatiin kuitenkin hierottua aika hyvin auki ja hierojan mukaan siitä voi päätellä, että selkä ei ole ollut jumissa pitkää aikaa.



Viivi-Vinkunen oli jälleen parhaassa kunnossa. Toisessa takajalassa oli yksi murinakohta. Selän takaosa on myös Viivillä aina vähän jäykkä. Mutta mitään suurempia ongelmakohtia ei löytynyt. Hieroja näytti myös Viiville sopivan venytyksen ja vähän samantyylisesti olen sitä itsekin venytellyt. Nyt ainakin tiedä, miltä homma näyttää, kun se tehdään oikein. Pikku-Vimpulainen nautti taas hierojasta täysille ja tuhisi tyytyväisenä. No paitsi sitä toista takajalkaa hierottaessa ;)


Patteri-Petteri oli jäykkä niin kuin aina. Edistystä on tapahtunut kuitenkin sen verran, että nyt jumitukset saadaan aina hieromalla pois. Aluksihan se vaati useamman kerran, että kaikki jumit oli saatu auki. Nykyään Petokin osaa olla jo melki rentona hierojalla, mikän on edistystä sekin. Pikkumiehen kanssa pitää käydä jatkossakin säännöllisesti hierojalla, että sen saisi pidettyä suht hyvässä kunnossa. En sitten tiedä, onko se hieronnasta kiinni, vai mistä, mutta agilityssä Peto on tuntunut viimeaikoina vauhdikkaammalta kuin syksyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti