torstai 31. heinäkuuta 2014

Lisää jäljennostoa ja hellettä

Järjestimme pienellä porukalla viimeviikolla "pikaiset" jälkitreenit. Yksi porukasta päästi paikalle jo aikaisemmin tekemään jäljet ja tarkoitus oli pikaisesti vaan ajella valmiit jäljet jokainen vuorollaan. Hommahan ei tietenkään mennyt ihan putkeen ja metsässä vierähti sellainen neljä ja puoli tuntia :D

Leolle olin tilannut jäljennostoja neljä kipaletta. Ajatuksena oli, että ei tehdä sitä neljättä, jos kolmas menee hyvin. Jäljet ehtivät vanheta n. 3,5 tuntia. Ja homma eteni seuraavasti. Ensimmäiselle jäljelle Leo lähti melko keskittyneesti. Kun se törmäsi jälkeen, se haisteli sitä molempiin suuntiin muutaman metrin ja valitsi sitten oikean suunnan. Tämä jälki oli hakkuuaukealla. Toinen jäljennosto menikin sitten jostain syystä ihan plörinäksi. Leo lähti heti valtavalla innolla ja häsläyksellä matkaan. Kun se sitten törmäsi jälkeen, se jatkoi samalla häsläysmeiningillä valitsemaansa suuntaan ja päädyimme tielle. Eli väärä suunta. Taas hämmästelin Leon kanssa yhdessä, että "Mitenkäs tässä näin kävi". Sitten vähän toisesta kohdasta jäljelle uudelleen, oikea suunta ja esine. Tämä jälki oli metsässä. Kolmas jälki oli tehty niin, että sitä oli hieman pidemmästi noston jälkeen. Ajatuksena oli, että melko heti noston jälkeen on esine ja Leo saa palkan jäljen oikeasta nostosta. Sitten palkaksi se saa vielä jatkaa jäljen ajamista parisensataa metriä ja siellä on sitten toinen esine. Ja tämä meni onneksi ihan suunnitelmien mukaan. Leo (toivottavasti vahingosta viisastuneena) keskittyi taas paremmin ja jälkeen törmättyään tarkasteli sitä ensin molempiin suuntiin muutaman metrin. Leksa valitsi oikean suunnan ja pian tulikin palkka. Jälki jatkettiin loppuun melkoisella draivilla ja toisen esineen jälkeen Leo sai kantaa lelunsa autolle saakka. Sinänsä onnistunut harjotus luullakseni. En vaan oikein tykännyt siitä, miten se viimeinen jälki mentiin roiskimalla, osaisihan tuo tarkemminkin jäljestää. Mutta koska harjoituksen tarkoituksena oli jäljennosto, niin toivon mukaan jotain oppimista jälleen tapahtui. Sanoisin, että Leo osaa kyllä asian, kunhan se vaan keskittyy. Sitä en oikein vielä ole keksinyt, että millä saan sen rauhoittumaan silloin, kun se lähtee nostamaan jälkeä siinä väärässä mielentilassa. Eli liikaa vauhtia ja liikaa intoa. Silloin se näyttää menevän aina poskelleen. Jos hidastan liinalla, Leo vetää vaan enemmän ja sammalta lentää. Ehkä silloin pitäisi vaan laittaa koko homma poikki, ottaa Leo takaisin tielle ja aloittaa alusta pienen rauhoittelun jälkeen. Sitä voisin kokeilla seuraavaksi.

Toisella on kivaa, toisella ei niinkään... :D


Tällä viikolla olisi ehkä aihetta harjoitella paikallamakaamista. Se jälkikoe on viikonloppuna ja siinä on tosiaan se hallittavuusosiokin. Tietääkseni meillä ei pitäisi olla siinä mitään ongelmia, mutta pitää niitä asioita kuitenkin ajoittain myös harjoitella.

Sitten tähän helteeseen... joo, ei oo mun juttu. Eikä kyllä noiden pikkukoirienkaan. Viivillä on kaikenmaailman masuvaivoja. Välillä tulee lörinäkakkaa ja välillä lentää laatta. Ei sovi tämä kuumuus sen kropalle. Peto on taasen hoidossa ja sillä on pissatulehdus. En kyllä tiedä, onko sillä mitään tekemistä helteen kanssa, mutta laiettaan sen piikkiin kuitenkin. Leon tekemisiin kuumuus ei muuten tunnu vaikuttavan, mutta lenkkien jälkeen se huohottaa vaikka kuinka kauan. Tommonen tukkajumala ei varmaan viilene kovin nopeasti. Itse en myöskään nauti lämmöstä, vaan hikoilen ihan sikana. Öisin ei saa nukuttua, kun on kuuma silloinkin. Koiratkin vaeltaa ympäri kämppää viileää kohtaa etsien. Päätin sitten ostaa pöytätuulettimen, että saisin iltaisin edes jotenkin asuntoa viilennettyä. Niin, sama juttu oli tullut mieleen muutamalle muullekkin, enkä löytänyt ainuttakaan tuuletinta mistään kaupasta. Ehkä en vaan osunut vielä oikeaan kauppaan? Jatkan etsintöjä uudella innolla palkkapäivän jälkeen...

Huilitauko lenkillä


Mutta että joo, eipä juuri tämän kummempia kuulumisia tällä kertaa. Sen voisin ehkä kuitenkin vielä mainita, että olen tehnyt Leon kanssa ihan vähän enemmän tokojuttuja viimeisen parin viikon aikana. Jospa se into sieltä jotain putkahtaisi taas pintaan. Ehkä täytyy vaan ilmoittautua siinäkin lajissa kokeeseen, niin tulee treenattua ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti