sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Imuriarvostelu

Vanha imurini kärähti tuossa reilu kuukausi takaperin ja ostin uuden imurin. Useiden koiraihmisten suosituksesta päädyin Dysoniin. Niinkin paljon tunteita tämä ostos on nyt viimeisen kuukauden aikana herätänyt, että ajattelin kirjoittaa sitä ihan oman juttunsa tänne blogiin.

Hyvinä puolina pidän sitä, että siinä tosiaan tunuu olevan aika hyvä imuteho. Säiliö on myöskin helppo ja nopea tyhjätä. Ja sen säiliön läpi näkee tosi hauskasti, kun Leon karvat pyörvät säiliön sisällä...

Sitten niihin miinuksin. Aloiteaan vaikka ihan laitteen liikkuvuudesta. Se ei rullaa kevyesti edes paljaalla laminaatilla matoista puhumattakaan. Ehkä imurin alla olevaan minimaalisen pieneen renkaaseen on tarttunut niin paljon koirankarvoja jo kuukauden käytön jälkeen? Tai sitten se ei rullannut alunperinkään. Ilmeisesti niistä isoista renkaista johtuu, että tuo laitos ei myöskään pyörähdä mitenkään kovin ketterästi, vaan laittaa hanttiin viimeiseen asti ja yrittää lopuksi kaatua kyljelleen.

Pikkupikku rengas





Iso rengas

Sitten voisin kertoa suuttimesta. Tuo iso, painava ja kömpelö monilokeroinen muovihärpäke. En ole vielä keksinyt, miten sen saa jalalla painamalla vaihdettua mattoasetukselta takaisin lattia-asetukselle. Pari kertaa olen vahingossa onnistunut, mutta yleensä vaihdan sen käsin. On siinä kyllä painike asiaa varten, mutta kun siitä painaa, suutin imaiseen mattoon/lattiaan kiinni. Tai sitten en vaan osaa. Lisäksi suuttimessa on kaikenlaisia koloja ja lokeroita, joita imuroin aina lopuksi puhtaaksi. Se täytyy sanoa, että suutin kyllä jättää aika puhdasta jälkeä taakseen. Niissä paikoissa, mihin se mahtuu.

Päällä on oikein kunnon säiliöt karvoille...



...ja alapuolella renkaiden välissä ihme lokerikko karvoja keräämään.

Viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä, tämän imurin letku. Se on lyhyt ja varmaankin tuosta kinnityskohdsta johtuu, että imuri on niin kömpelö. Eniten minua ärsyttää kuitenkin tuo kahva. Miksi. Siihen. On. Laitettu. Kahva? Että putkea ei vaan pidettäisi kiinni väärästä kohdasta?

Lyhyt letku, kiinnityskohta ja kahva

Imuroidessa täytyy aina välillä ottaa suutin irti ja imuroida pelkällä putkella, koska varsinkaan tämän imurin suuttimen kanssa ei mahdu joka paikkaan. Jos irrottaa putken heti siitä kahvan jälkeen (niin kuin nyt imureiden kanssa ainakin minä yleensä teen), niin putki ei mahdu mihinkään. Sen kahvan takia.

The Kahva

Sitten ne imurin muut suuttimet. Imurin mukana tuli näppärä teline, jolla suuttimet kiinnitetään imurn putkeen nätisti. On muuten kätevää, että siinä kömpelössä ja jo muutenkin raskaassa putkessa on vielä tuollainen uloke suuttimia varten. 

Näppärä suutinteline





Tämän imurin suunnitelussa on ihan selvästi lähdetty siitä, että miten imurin imuteho saadaan pysymään hyvänä myös silloin, kun säiliössä on kamaa. Lisäksi on ilmeisesti ajateltu sitä, että säiliön pitää olla helposti tyhjättävä. Sinänsä hyviä ajatuksia, mutta suunnittelijoilla on tainnut unohtua se, mihin imuria käytetään. Imurointiin. Jossain vaiheessa kai huomattiin, että nuo ylimääräiset suuttimet eivät mahdu oikein mihinkään tuossa virtaviivaisessa tuplaydinsuodinlaitteessa, joten nille keksittiin teline putkeen laitettavaksi.

Mutta koska menin ja ostin tämän laitteen, sen kanssa on nyt vaan opittava elämään. Onneksi on pieni asunto ;) Ehkä vuoden kuluttu olen jo unohtanut muut imurit, enkä enää muista, että imurointi voisi olla helpompaakin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti