lauantai 22. maaliskuuta 2014

Löydetty: tokomotivaatio

Siinä hetkellisen tokohuuman tunteessa menin siis laittamaan heti ilmoittautumisen kokeeseen, ennen kuin huuma menee ohi. Ja toden totta, kyllähän se treenimotivaatiokin nousi koepäivän lähestyessä. Ja tänään oli sitten totuuden hetki: Mikä meidän osaamisen taso on tällä hetkellä?



Paikalla makaaminen 3 minuuttia, ohjaaja piilossa: pyöreä nolla, elikkäs 0. Jokin koko liikkeen valmistelussa meni näköjään pieleen. Kun käskin Leon makuulle, haistelu alkoi välittömästi. Ja en ehtiny piiloon saakka, kun kutsuttiin takaisin kytkemään koira. Leo siellä seisoi ja haisteli hyvin tarkasti maata. Selväähän on, että ei siinä kohdassa OIKEASTI ollut mitään ylivoimaista hajua. Tuomarikin sanoi, että koira ei selvästi ollut oikein mukana. Leohan nousi paikkamakuusta myös pari viikkoa sitten treeneissä, mutta ajattelin sen olevan jokun yksittäinen kerta, kun nyt vaan sattui menemään pieleen. Harjoittelin kyllä sen jälkeen makuita ahkerasti, eikä ongelma toistunut. Paitsi nyt kokeessa. Kai se on myönnettävä, että meillä on oikeasti paikkamakuuongelma, joka olisi hyvä saada ratkaistuksi ennen seuraavan koetta. En nyt oikeasti vaan itse osaa paikantaa, että mitä teen niin kovin väärin tällä hetkellä, koska treeneissä paikkamakuu on mennyt kohtuuhyvin viimeaikoina sitä yhtä kertaa lukuunottamatta. Olen myös yrittänyt puuttua niihin ongelmakohtiin, mitä on treeneissä ollut nähtävillä ja niiden suhteen parannustakin on tapahtunut. Selvästi tämä minun nykyinen treenaustapani ei ole kuitenkaan vuosien varrella tuottanut oikeaa tulosta. Jotain on siis muutettava, mutta mitä?

No, paikkamakuun jälkeen koira autoon ja yritin koota oman pääni. Ja yllätysyllätys: taisin saada pääni kokoon :)

Seuraaminen taluttimetta: 10. Aika mahtavaa! Tuomari sanoi jopa, että se taisi olla päivän paras seuraaminen. Ja siis ennen meidän avointa luokkaa oli käyty läpi ja EVL ja VOI. Kyllä lämmitti mieltä siitäkin huolimatta, että mielestäni seuraaminen ei ollut ihan sitä, mihin me parhaimmillamme pystymme. Kuitenkin siihen nähden, että hallissa oli älyttömän kuuma ja paikkamakuu oli mennyt ihan poskelleen, olin seuraamiseen enemmän kuin tyytyväinen.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 9 ½. En edes tiedä, mistä puoli pistettä meni. Mutta lähes täydellinen suoritus siis. Ja Leo teki seuraamisen edelleen hyvin.

Luoksetulo: 8. Pysähtyminen oli omastakin mielestä löysä. Valui vähän, eikä pysähtynyt ollenkaan niin napakasti, kun mitä pitäisi. Eikä se tainnut ihan merkin kohdassakaan olla edellämainituista syistä.

Seisominen seuraamisen yhteydessä: 10. Tittidii tämäkin :) Tuomari sanoi, että seisomiskäsky oli hyvin ajoitettu. En oikeastaan tiedä, mitä hän sillä tarkoitti. Varmaankin annoin käskyn jotenkin Leon askeliin nähden niin, että sen oli helppo pysähtyä hyvin (?)

Noutaminen: 9. Uskoakseni piste meni noutokapulalle murahtamisesta ja/tai hieman levottomasta suusta kapulaa kantaessa. Leon mittakaavalla murahdus oli kyllä aika pieni :) Mutta tuohon suun levottomuuteen aion kyllä treeneissä puuttua, on se osannut kantaa kapulaa pureksimattakin.

Kauko-ohjaus: 0. Väittäisin, että tämä nollaaminen menee ainakin osittain kuumuuden piikkiin. Jo heti alussa Leo meni maahan hitaasti. Ensimmäinen istumaannousu sujuin kuitenkin mielestäni aika kivasti. Ja siitä maahan napakasti. Ja sen jälkeen Leksa ei sitten enää noussutkaan istumaan. Edes toisella käskyllä. En antanut kolmatta käskyä, koska ajattelin sen nollaavan liikkeen. Mutta ei se noussut enää lopussakaan istumaan toisellakaan käskyllä, joten nolla tuli joka tapauksessa. Taisi tulla jo liian monta tuplakäskyä ja yksi asennonvaihtokin jäi kokonaan tekemättä. Tässä kohdassa tuomari sanoi, että hän oli laskeskellut, että 1-tulos olisi tulossa paikkamakuun nollaamisesta huolimatta, mutta koska tämäkin nollattiin, niin ykkönen ei ole enää mahdollinen.

Estehyppy: 8. Leo hyppäsi aika semmonen löysän hypyn ja jäi sen vuoksi tosi lähelle hyppyestettä. Sen vuoksi takaisin hypätessä jalka kolahti esteeseen, joten pistemenetys taisi tulla siitä. Leosta näki, että se oli ihan puhki. Ja kuumuus piinasi kyllä minuakin, paita oli jo ihan märkänä ja ohimoilla virtasi hikikarpaloita.

Kokonaisvaikutus: 10. En muista, mitä tuomari sanoi...

Tällä suorituksella tänään VAS:n tokokokeesta AVO3-tulos pistemäärällä 127/200. Tuomarina oli Veijo Kinnunen. Osittain aika epäonnistunut suoritus, mutta monta juttua meni hyvin. Itselleni jäi kokeesta kuitenkin hyvä mieli. Niin ja selkeä korjauslista ;) Kaukokäskyissä muistan jatkossa palkata enemmän siitä toisesta istumaannoususta ja muutenkin siihen liikkeeseen pitäisi saada varmaan vähän enemmän potkua. Paikkamakuun kanssa olen kyllä pienoisessa pattitilanteessa tällä hetkellä. Ehkä ongelman ratkaisu on se leuka maassa -juttu? Mutta en oikein tiedä, miten sen kanssakaan kannattaisi nyt edetä. Varmistaa, että suoritus onnistuu tekemällä aluksi lyhyempiä pätkiä? Vai huomauttamalla aina, kun leuka irtoaa maasta? Sitten on vielä se juttu, että kesäkuumalla Leo ei pysty pitämään leukaa maassa, jos se läähättää. Että tätä pitää kyllä nyt vähän miettiä ja tutkia. Jos tätä blogia lukee syystä tai toisesta joku tokoguru, niin kommentteihin saa antaa hyviä vinkkejä.



Sitten vielä loppuun kuvamateriaalia Pedon läskileiri-projektista

Peto viikko sitten ja tänään
Pedon vyötärö on löytymässä :D Toki se on kuvissa vähän eri asennossa, eikä kuvakulmakaan ole ihan täysin sama, mutta on se laihtunut. Tuo läski ei onneksi ilmeisesti ehtinyt tarttumaan Petskuun vielä kovin tiukasti, kun se kerran lähtee näinkin hyvin. Peto on kuitenkin saanut ruokaa, tosin vähän normaalia vähemmän. Ja lenkkiä huomattavasti normaalia enemmän. Näin nopeita tuloksia tuskin olisi nähtävissä, jos Peto olisi ollut tuollainen tankki jo pidempään. On se vieläkin vähän paksu, mutta ei onneksi ihan niin paha enää, etteikö sen kanssa kehtaisi liikkua valoisalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti