lauantai 23. maaliskuuta 2013

Päivä jolloin Leolle kasvoi juuret

Noniin, tänään se sitten selvitettiin. Onko tässä talven aikana treenattu tokotreeneissä oikeita asioita, vai meneekö meillä kokeet edelleen päin persikkaa. Heti kun otin Leon autosta, huomasin vireen olevan jotain ihan muuta kuin normaalisti tokotreeneissä. Johtunee siitä, että kun avasin auton takaluukun, Leo huomasi minusta välittömästi saman "vireongelman". Kasvoilleni aseteltu tekohymy ei hämännyt Leksaa sekuntiakaan ;)

Itse halliin tulin normaaliin tapaan ja laitoin Leon tavaroiden kanssa parkkiin. Katselin vielä vähän muiden suorituksia ja alokasluokan palkintojen jaon. Sen jälkeen hain Leksan ja laitoin meidän parkkipaikalle ruokapurkin odottamaan suurieleisesti. Ennen paikkamakuuta ei ole tarkoituskaan viritellä kummemmin, vaan kierroksen pitäisi saada pysymään suht alhaalla. Ja Leo tosiaan vaikutti aika rauhalliselta. Yritin myös itse saada itseni jollain tavalla kasaan. Ärsyttävää tämä järjenvastainen jännittäminen! Kyllähän minäkin sen järjellä ymmärrän, että ei ole mitään jänskättävää, mutta kun mun autonominen hermostoni ei sitä käsitä.

Paikkamakuun jälkeen purkille ja Leo taas parkkiin. Meitä edellisen koiran tehdessä liikkeitään, otin sitten Leksan mukaani ja tein muutamia liikkeenosia ja palkkasin lelulla. Sitten lelu parkkipaikalle ja taas purkki odottamaan suurieleisesti. Mennään sitten liike kerrallaan...

Paikalla makaaminen 3 minuuttia, ohjaaja piilossa: 8. Kun jätin Leon, näin se haistelevan maata. Kuitenkin juuri ennen piiloon menoa kurkkasin vielä pikaisesti, että mitä siellä tehdään. Leo ei haistellut, vaan makoili rauhallisen näköisesti. Pistemenetys tuli siitä, että Leo oli makoilun aikana kasvattanut itselleen juuret, eikä noussut ensimmäisellä käskyllä istumaan.

Seuraaminen taluttimetta: 10. Siis kymppi! Seuraamisesta! WOOOHOOOO!! Itsellä oli koko seuraamisen ajan sellainen tunne, että nyt menee hyvin. Käännökset meni nappiin ja Leo piti kontaktia yllä tosi hyvin koko seuraamisen ajan. Ihan supermahtava fiilis :)

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 8. Muuten hyvä, mutta taas ne juuret. Eli Leo ei noussut istumaan ensimmäisellä käskyllä.

Luoksetulo: 9. Ette muuten usko, mutta sain pysäytettyä Leon täsmälleen merkin kohdalle. Innostuin niin kovasti, että melkein unohdin antaa oikean käskyn loppuluoksetuloon. Piste meni luullaakseni vauhdista. Tai tässä tapauksessa sen puutteesta. Leo ei juossut niin kovaa kuin yleensä. Ehkä se oli se syy, miksi sain sen pysähtymään niin hienosti oikeaan kohtaan.

Seisominen seuraamisen yhteydessä: 10. Ilmeisesti meni hyvin. En nykyään vilkaise enää, että pysähtyikö koira ja että pysähtyikö se oikeaan asentoon. Sen näkee sitten, kun kääntyy katsomaan luvan saatuaan.

Noutaminen: 10. Leo murahti noutokapulalle, mutta joko tuomari ei kuullut sitä tai sitten ei rokottanut siitä. Leon lemppariliike :)

Kauko-ohjaus: 6. Ne juuret, ne juuret. Leo teki ensimmäinen istumaannousun toisella käskyllä. Toista se ei tehnyt ollenkaan, kun en uskaltanut antaa kolmatta käskyä. Muistaakseni siitä menee liike nollaksi? Leo taisi tehdä sivulletulonkin lopussa vasta toisella käskyllä, en ole varma.

Estehyppy: 10. Ja taas nappisuoritus Leksalta. Kaikki vähänkin vauhdikkaat liikkeet ovat kivoja.

Kokonaisvaikutus: 10. Jee! Koiran lisäksi minäkin oli ilmeisesti toiminut jännittämisestä huolimatta.

Kokonaispisteet tänään VAS:n kokeessa Mustasaaressa siis 175/200 ja AVO1. Tuomarina Ilkka Sten. Edellisen kokeen jälkeen olen kyllä äärimmäisen tyytyväinen tähän tulokseen. Leo oli vähän flegu, mutta koevireeksi aika sopivassa moodissa. Kasvarissa oli todella kuuma, joten sekin saattoi olla osasyynä Leon rauhallisuuteen. Itselläkin hiki virtasi kuumudesta ja varmaan vähän jännityksestäkin johtuen. Muistin olla iloinen koko suorituksen ajan ja hymyillä, vaikka ihan kaikki ei mennytkään putkeen. Treeneissä jätän usein lopun perusasennot tekemättä, että Leo ei rupeaisi ennakoimaan niitä. Ehkä kuitenkin pitäisi vähän useammin ottaa sitä perusasentoa liikkeiden loppuunkin, ainakin tämän päivän perusteella. Joka tapauksessa olen päivän suoritukseen tyytyväinen. Jos kuitenkin jossittelisin, niin ilman noita odottamatta ja yllättäen kasvaneita juuria olisimme voineet saada vielä paremman tuloksen. Tai sitten joku muu homma olisi mennyt pieleen.

Tähän postaukseen en nyt saa kuvia mukaan, koska kuvat ovat toisella koneella. Olen ollut tämän viikon talvilomalla ja ulkoillut ihan sikana, koska kelit ovat olleen ihan loistavat. Kuvia ulkoilureissuilta tulossa siis jossain vaiheessa. Piti nyt kuitenkin tulla hehkuttamaan tätä tokokoetta :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti