tiistai 11. syyskuuta 2012

Ei nimi miestä pahenna?

Välillä vähän jotain kevyempää luettavaa. Ketäpä kiinnostaisi jatkuvasti lukea, kun joku luettelee tekemisiään... Blogin ulkoasukin oli mielestäni tunkkainen ja raskas, kevensin sitäkin. Tähän kaikkeen on nyt mukavasti aikaa, kun olen taas flunssassa ja sairaslomalla.

Idean tällaiseen nimiaiheiseen postaukseen sain Sylvin ja Aatun blogista. Kun silloin luin kirjoituksen, ajattelin, että meidän koirien nimistä ei ole mitään mielenkiintoista kerrottavaa. Mutta yksi viikko - pari sitten käteeni osunut kirja toi aiheen mieleeni uudelleen.

Fiba

FIBA (Fédération internationale de basket-ball) on kansainvälinen koripalloliitto, joka "laatii kansainvälisesti noudatettavat koripallosäännöt, määrittää varusteet ja tarvittavat toimitilat, säätelee pelaajien siirtymisiä, kontrolloi kansainvälistä tuomarointia". Okei, Viivi ei ole mikään koripallofani, mutta tuo sääntöjen laatiminen ja muiden tekemisten kontrolloiminen kuulostaan jossainmäärin tutulta. Erityisen suurella antaumuksella Viivi säätelee eräiden pelaajien siirtymistä kotona sisätiloissa, sen voin sanoa.

Fiba tarkoittaa myös virhettä tai mokaa. Se ei liity Viiviin mitenkään <3 Fiballa voidaan tarkoittaa myös hyvää fiilistä ja se kuvaus osuu Viiviin noin 90 prosenttia ajasta. Älkää kysykö, mitä se loput 10 prosenttia on.

"...ja sitten tuohon suuntaan, MARS!"


Peto

Peto, eli saalistaja on eläin, joka käyttää ravinnokseen muita eläviä eliöitä. Suurin osa pedoista on lihansyöjiä, mutta osa on kaikkiruokaisia. Koiraeläimet ovat yksi petoeläinten lahkoon kuuluva heimo ja suurin osa niistä elää ja saalistaa laumassa.  Peto tosiaan on melkoinen teurastaja metsällä. Tai olisi, jos se saisi mitään kiinni. Kerran se sai hiiren kiinni ja söi sen välittömästi. Pedon kohtaloksi on muodostunut hänen ei-niin-petomainen laumansa. Muutaman kerran Peto on kyllä saanut Viivin kaverikseen saalistamiseen. Eräällä kerralla kohteena oli terassin alle juossut naapurin kissa. Peto ajoi kissan suoraan Viiville, joka odotti terassin nurkalla. Sillä kerralla kissa oli Viiviä nopeampi. Kissan onneksi terrierien työnjako oli sillä kerralla tuo. Peto tuskin olisi päästänyt kissaa karkuun.

"Pedon aisteista erityisesti kuulo- ja hajuaisti ovat herkkiä." Ehkä se on se syy, miksi Peto on ottanut meidän laumassa itselleen hälyttäjän tehtävän. Se ilmoittaa meille muille kuolevaisille jokaisen risauksen ja pamauksen, joka ulkoa kuuluu. Välillä jopa sellaiset äänet, jotka eivät oikeastaan kuulu. Ainakaan meidän muiden kuolevaisten korviin. Ehkä se on sitten tuo meitä muita herkempi kuuloaisti. Tai jotain ihan muuta...

Peto on myös sarjakuvahahmo (yksi X-men). Peto on yli-inhimillisen ketterä, voimakas ja nopea. Se on myös erikoistunut itämaisiin taistelutaitoihin ja karatetemppuihin. OMG! Jään odottamaan niitä karatetemppuja :D

"Hälyytys, HÄLYYTYYYS!"


Ciao

Ciao on italiankielinen tervehdys. Sana ciao tulee vanhasta venetsiankielien sanonnasta c-ciào ja tarkoittaa "olen orjasi". Leolle tämä nimi sopii kuin nenä päähän, koska Leksan mielestä on übersiistiä, kun saa suorittaa jonkun annetun tehtävän. Sen jälkeen se tulee kysymään, että "miten voin miellyttää sinua seuraavaksi, oi suuri johtajani". Totuuden nimissä: ei Leo aina ole tuollainen, taisin hieman liioitella. On päiviä, jolloin Leo ei muistuta orjaa yhtään pätkää. Mutta se johtuu Viivistä, joka kontrolloi muiden tekemisiä ;)

"Yes, massa!"




Lähteet: Wikipedia, Suomisanakirja 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti