sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Pikkuhiljaa oikeassa vireessä

Leon tokokoe meni tänään hyvin. Olin itse tyytyväinen suoritukseen muilta osin, mutta seuraaminen varsinkin kytkettynä oli aika kökköä. Vire oli koko kokeen ajan melkein ideaali, vähän enemmän saisi olla vielä potkua. Ja paikkamakuussa vähemmän vinkumista... Mutta mennään sitten liike kerrallaan.

Luoksepäästävyys 10. Leo nousi taas ja meni vähän tuomaria vastaan. Tuomari kuitenkin sanoi, että "Ai se oli vapaana ja tuli noin nätisti. Sitten sen on kymppi".

Paikalla makaaminen 8,5. Leo vinkui ja haisteli vähän maata. Muuten se oli aika nätisti paikallaan. Laskin ajankäyttöni vähän väärin, enkä ehtinyt ottaa Leon kanssa kunnon rauhoittumista ennen paikkamakuuta. En tiedä, olisiko se ollut kokonaan vinkumatta sittenkään, mutta ehkä piippaamista olisi ollut vähemmän.

Seuraaminen kytkettynä 7. Kontaktia ei ollut taaskaan juuri nimeksikään. Käännökset menivät yhtä lukuunottamatta ihan ok. Ehkä siinä yhdessä kohdassa oli joku haju, koska moni muukin koira huuhaili samassa kohdassa.

Seuraaminen taluttimetta 8. Kun remmi oli pois, Leo oli paremmin mukana. Käännöksiin olin melko tyytyväinen ja aina välillä Leo tarjosi kontaktiakin. Jotenkin kokeessa tuo seuraaminen menee vaan aina huonosti. Ja nyt oli vielä aika pitkä kuviokin.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10. En katsonut, että menikö maahan. Ajattelin, että on se aina mennyt ja jos nyt ei mennyt, niin sitten ei mennyt. Ja menihän se :)

Luoksetulo 10. Jep, tämä meillä onnistuu yleensä aina, vaikka mikään muu ei onnistuisikaan. Nyt ei ollut mielestäni edes vinoa perusasentoa lopussa.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 9,5. Puoli pistettä meni siitä, kun kuulemma hidastin niin paljon käskyn antamisen yhteydessä. En kuitenkaan kääntynyt taaskaan katsomaan, että meniköhän se. Olen siis kehittynyt!

Estehyppy 10. Kun kysyttiin, että olenko valmis, niin nyökkäsin vaan päätä. Leo pysähtyy hypyn jälkeen esteen taakse itsestään, mutta yritän aina saada seiso-käskyn osumaan samaan aikaan sen kanssa. Nyt tassutkin pysyivät paikallaan, kun kävelin Leksan viereen. Hyvä hyvä.

Kokonaisvakutus 9. Tuomari sanoi, että liikkeiden välissä Leo meni välillä liian flegmaattiseksi, niin siitä tuli pisteen menetys. Kehui kuitenkin, että itse liikkeet menivät hyvin.

Tällä suorituksella tänään Veijo Kinnuselta VAS:n kokeista ALO1 tulos pistemäärällä 179,5. Sijoitus oli kolmas kymmenestä koirasta. Ja kyllä, olen tyytyväinen. Sekä itseeni että koiraan. En jännittänyt ihan niin paljon kun viimeksi, varmaankin siksi, että oltiin omalla hallilla. Ehkä se sitten oli tuo oma halli, joka sai Leonkin toimimaan hyvin. Toivon tietysti, että se ei johtunut siitä, koska sehän tarkoittaisi, että Leo pi pysty toimimaan vieraassa paikassa noin hyvin. Enkä minä. Mutta ei pilata hyvä fiilistä nyt tällaisilla pohdinnoilla, vaan nautitaan tästä menestyksestä :)

Leo palkintojen kanssa...

... paitsi että palkintolelu on jo Viivin käsittelyssä <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti