torstai 15. syyskuuta 2011

Hierontaa, hakuilua ja raunioita

Mitenköhän nuo kaikki otsikon asiat nyt kertoisi lyhyesti... yritetään.

Peto ja Leo olivat viimeviikolla hierottavana. Peto oli edelleen aika jumissa, mutta selkä oli kuulemma jo parempi kuin ensimmäisellä kerralla. Takajalkoja Peto ei antanut hieroa juuri yhtään. Petosen kanssa siis ainakin yksi hieronta vielä edessä. Leolla oli edelleen kropan oikea puoli enemmän jumissa kuin vasen. Lisäksi Leksalla on etupäässä enemmän lihaksia (ja jumeja) verrattuna takapäähän. Herra ei siis käytä liikkuessa kroppaa kovinkaan tasaisesti. Saimme muutamia erilaisia jumppaohjeita takapään voimistamiseksi ja syvempien lihasten vahvistamiseen. Olen jumppaillut Leksaa aika varovasti, etten sillä aiheuttaisi jumituksia kroppaan. Muuten Leo on saanut liikkua pääasiassa vapaana, remmissä aikasta vähän. Kuitenkin kun tänään koitin venytellä Leon etujalkoja, niin oikea etujalka tuntui olevan jo taas jumissa. Täytyy vielä kokeilla venytellä huomenna ja katsoa, vaikuttaako etujalka yhtä jumiselta. En ole mikään asiantuntija tässä asiassa, joten voi olla, että en vaan osaa tehdä venytyksiä oikein. Mutta jos osaan, niin aika huolestuttavaa, jos etujalka menee noin jumiin jo viikossa :(

Hakutreeneissä otin eilen molemmille koirille muutaman hankalahkon piilon. Alue oli korkeaa heinää ja tiheää metsää/ryteikköä. Viiville alue oli aika haastava, hankala sen on saada hajuja sinne korkeaan heinikkoon, kun heinä on jotain kolme kertaa koiran korkuista. Aika hyvin neiti kuitenkin teki töitä. Ihan hyvää vaihtelua treeniin, mutta oikeassa etsinnässä en menisi Viivin kanssa tuollaiselle alueelle. Liian helposti voisi jäädä ihminen löytymättä, kun koira ei vaan saa hajua. Isommankin koiran kanssa tuollainen ryteikkö pitäisi kyllä käydä läpi aikasta huolellisesti.

Leolle otin aika saman alueen, kun Viiville. Kaksi ihmistä oli piilossa ihan alueen alussa ja yksi vähän kauempana. Ja tadaa! Taas saatiin Leon ilmaisuongelma esiin. Ilmeisesti ongelma on tosiaankin se, että maalimies löytyy ihan heti. Treenataan siis sitä jatkossa, että ensimmäinen etsittävä löytyy melkein kymmenen metrin sisällä alusta. En osaa sanoa, miksi tämä asiaa tuottaa herralle ongelmia, mutta syystä tai toisesta ilmaisuongelmat tuntuvat tulevan esiin aina samanlaisessa tilanteessa.

Raunioilla Leksalla oli neljä ukkoa piilossa. Ajattelin ottaa vähän niinkuin niin, että ensimmäinen ja viimeinen olisivat helpompia ja ne kaksi keskimmäistä vaikeampia. Piilot eivät tuntuneet tuottavan Leolle tällä kertaa kovinkaan pajon ongelmia, mutta se häiriintyi häiriömetelistä selvästi. Eli yksi kerrallaan meni Leksalta piiloon ja muut rymistelivät ja hakkasivat kuka mitäkin raunioradalla. Ensi kerralla siis piiloja ei vaikeuteta, mutta häiriötä pitää muistaa olla. Piti heti kirjoittaa tämä muistiin, että en vaan unohda asiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti