maanantai 13. kesäkuuta 2011

Roadtrippiä

Viikonloppuna ajelin Viivin ja Leon kanssa Somerolle Pelastuskoiraliiton kouluttajaseminaariin. Seminaari oli mielenkiintoinen, samoin matkat. Yariksessani ei ole ilmastointia ja matkoilla ulkolämpötila huiteli siinä 30 - 35 lämpöasteen tuntumassa. Niska - hartiaseutuni tietää, että viikonlopun aikana on ajettu noin 700 kilometriä puhaltimet täysillä ja osa matkasta ikkuna auki.

Mennessä pysähdyin Ilmajoella uittamaan koiria. Sillä + kolmella häkkituulettimella koirilla näytti olevan aika lokoisat olot. Itseni vuoksi päätin kuitenkin pysähtyä Parkanon Shellillä ostamaan juomista ja jotain muuta matkaevästä. Hellettä oli kuitenkin severran, että en uskaltanu jättää koiria autoon ja suoraan auringonpaisteeseen edes pikaisen huoltamovisiitin ajaksi. Onneksi parkkapaikalta löytyi yksi matkailuauto ja sen vierestä tyhjä parkkiruutu. Kun sain auton varjoon, uskalsin käydä pikaisesti ostoksilla.



Matka jatkui vähän viilenneellä autolla. Suunnitelmien mukaan seuraava pysähdys oli Pirkkalan ABC:llä. Siellä en saanut autoa varjoon, mutta onneksi huoltiksen pihassa oli koira-aitaus ja lukolliset koirankopit. Kävelytin koiruuksia hieman ja päästin ne koira-aitaukseen nuuskuttelemaan (kuvassa pelkkää aitausta, älä turhaan yritä löytää koiria kuvasta):



Sitten koirat lukittavaan kopperoon vesikipon kera ja itse syömään. Ostin sitten vahingossa jonkun hemmetin jalapeno-paninin, joten puolet jäi syömättä. Jälkkäriksi vähän jätskiä ja sitten koirien kanssa autoa tuulettamaan. Viitisen minuuttia ovet ja takaluukut auki ja matka jatkui Somerolle. Siellä olin ensimmäisenä paikalla ja sain mökkini varjoisimmasta paikasta. Tavarat mökkiin ja koirat uimaan. Sen jälkeen koirat viileään mökkiin ja itse lähdin pätsi-Yariksellani kaupoille. Kauppareissun jälkeen koirien kanssa lenkille ja leirintäalueen koira-aitaukseen. Täytyy kyllä suositella Hovimäki Campingia koirien kanssa matkustaville. Koirille on oma uimaranta ja reilun kokoinen koira-aitaus:




Lauantai meni pääasiassa luentoja kuunnellen, välissä oli aina kunnon tauot, että koiralliset osallistujat pääsivät huoltamaan koiriaan. Viivi ja Leo kävivät päivän mittaan pari kertaa uimassa ja pari kertaa koira-aitauksessa. Olen luullut, että Leo ei nuku sängyssä, mutta uimareissun jälkeen sänkyyni oli ilmestynyt Leon kokoinen hiekkainen ja kostea painauma. Kyllä se sitten jossain vaiheessa kiipesi sähkyyn jo silloinkin, kun oli näkemässä:


Sunnuntaina oli muutama demonstraatio operantista koulutuksesta, lounas ja palautteenanto. Sen jälkeen sain siivota mökin ja pakata tavarani ja koirat pätsi-Yarikseen. Käytin koirat vielä kerran uimassa ennen lähtöä ja eiku menox. Takaisintullessa pysähdyin paussille ABC Kolmenkulmaan Nokialle. Ajattelin käväistä pikaisesti naistenhuoneessa ja ostoksilla, mutta suunnitelmaksi jäi. Huoltiksella oli neljä kappaletta lukittavia koirankopperoita, mutta yksikään ei toiminut. Yhdessä ei ollut avainta tallessa, toisessa oli lukko jumissa, koska luukkuun oli laitettu liian pieni kolikko. Kahdessa oli avain, ja lukkokin toimi muuten, mutta en saanut avainta niistä irti. Kokeilin molempia lukkoja moneen kertaan, mutta en saanut millään menetelmällä avaimia mukaani. Pöllöä se olisi jättää koirat lukittaviin koppeihin niin, että avain on lukossa. Eli ei vessataukoa. Söin jo lämmeneet evääni sitten autolla: Kädelämmintä Juissia ja kolmioleipää, NAM! Onneksi olin ostanut Somerolta kauppareissulla edes jotain syötävää ja juotavaa viikonlopun aikana, muuten olisi kyllä huumorintaju loppunut. Tässä vaiheessa auton mittari näytti + 33 ja autolle ei löytynyt parkkipaikkaa varjosta.




 

Ajelin sitten kotiin yhden pysähdyksen taktiikalla. Jossain Jalasjärven tietämillä autokin viileni, kun osuimme kunnon ukkoskuuroon. Vettä ja rakeita tuli niin paljon, että oli pakko pysähtyä tienviereen odottamaan sateen laantumista. Tiellä oli niin paljon vettä, että Yaris tuntui melkein kelluvan tienpintaa pitkin. Loppumatka menikin vähän viileämmällä autolla.

Tällä reissulla opittua: Auto ilman ilmastointia on pyllystä. Parkkipaikat ilman varjoa ovat pyllystä. Koira-aitaukset eivät ole pyllystä. Lukittavat koirankopperot eivät ole pyllystä, mutta silloin ovat, jos eivät toimi. Koirien kanssa matkustaminen yksin voi olla pyllystä, jos huoltoasemalla ei saa autoaan parkkiin varjoon, tai jos lukittavat koirankopperot eivät toimi. Lämmin juotava on myös aika pyllystä. Tällä reissulla join lämmintä vettä litroittain, lämmintä mehua noin litran (lämmin mehu on ok hiihtokisoissa, mutta ei kesäkuumalla pätsi-Yariksessa) ja lämmitä Pommacia noin litran. Suklaa on myös pyllystä helteellä. Moottoritiellä ajaminen niin, että autonikkuna on auki... pyllystä. Häkkituulettimet (ostetut ja insinöörimiehen tekemät)... eivät pyllystä. Mistähän löytäisi halvalla hyvän (uudehkon) ilmastoidun farmariauton. Ei oikein mistään, ja sekin on pyllystä ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti