maanantai 18. marraskuuta 2013

Tilanne perjantaina

Kirjaan nyt tänne, mitä olen tuon haukkumisen kanssa tehnyt ja mikä on tuntunut auttavan. Jos vaikka joskus täytyy miettiä vielä samoja asioita. Tai jos joku muu painii samojen ongelmien kanssa.

Tähän mennessä parhaat tulokset on tullut tämmösellä yhdistelmällä:

DAP-haihdutin

Jokaisella oma sitruunapanta

Kaikki verhot kiinni

Radio riittävän lujalle. Sillä tuntuu olevan suuri merkitys, että ääntä on riittävästi.

Valot päälle niin, että ei ole liian pimeää.

Pientä puuhaa aamuksi. Itse olen tunkenut hampaidenputsausluut Kongien tai vastaavien sisään.

Aamulla rauhallinen meininki, ei mitään kiihdyttävää. Eli ei leikitä, eikä tosiaan heitellä mitään palloa pihalla. Ruuan jälkeen vain n. 10 minuutin aamupisilenkki ja sitten koirat sisään Kongien kanssa puuhaamaan.

Näillä toimenpiteillä olen saanut koirat hiljaisiksi ainakin kahdeksi päiväksi. Avuliaat naapurit ovat ilmoitelleet puhelimitse ja sähköpostilla, että miten päivät ovat menneet ja minkälaista haukkumista on kuulunut. Kiitos heille avusta! Itsellänikin on ollut aika paska fiilis tästä asiasta monestakin syystä, joten ihan ääneen lausuttu kiitos piristi kyllä päivää. Hienoa, että taloyhtiössämme tuntuu asuvan ymmärtäväistä väkeä, vaikka varmasti vuorotyöläisiä on aika paljon ottanut pattiin haukkuvat koirani viimeiset pari viikkoa.

Keskiviikko ja torstai olivat siis menneet hiljaisuuden vallitessa. Perjantaina Peto oli aloittanut haukkumisen n. klo 15:45 ja oli haukkunut siihen noin puoli kuuteen saakka, kun tulin kotiin. Haukkuminen ei ollut ollut ihan jatkuvaa, välillä Peto oli ollut hetken hiljaakin. Ilmeisesti se odotti minun tulevan kotiin normaaliin aikaan. Se oli tömähtelystä päätellen myös hyppinyt tuulikaapin ovea vasten ja niin Peto tekeekin, kun tulen kotiin. Täytyyhän sen nähdä se heti, kun avaan ulko-oven ja tulen näkyviin ikuisudelta tuntuneen työpäivän jälkeen. Itse epäilen, että sen on pomppinut ja haukkunut aina, kun se on kuullut jonkun auton menevän ohi. Kun en ole sitten tullutkaan, se on jäänyt kuulostelemaan seuraavaa autoa.

Tämä homma voikin olla jo vähän vaikeampi korjata. Uskon ja toivon, että tämä voisi kuitenkin korjaantua ajan kanssa, kun arki uudessa asunnossa lähtee rullaamaan ja Petokin muistaa, että en tule kotiin aina samaan aikaan. Haukkuminen mihinkään aikaa päivästä ei ole kiva, mutta jos on pakko haukkua, niin ehkä tuo kellonaika voisi olla se vähiten harmia aiheuttava.Tämä viikko menee joka tapauksessa toivon mukaan hyvin, koska Peto meni jälleen hoitoon Oskarille. Jäämme siis seuraamaan tilanteen edistymistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti