torstai 13. tammikuuta 2011

Emäntä sairaslomalla

Kun emäntä on sairaslomalla, niin karvakuonojen harrastuksetkin ovat. Maanantaina ehdimme kuitenkin käydä pelastushakutreeneissä ennenkuin tauti pääsi kunnolla päälle. Viivillä on isompi etsintä,vähän niinkuin hälytysrharjoitus, mutta nykyisellä lumitilanteella Viivistä ei ole kyllä juurikaan apua. Vähän reilu puoli tuntia möngimme lumessa ja kävimme läpi meille annettua aluetta. Jonkinverran Viivi löysi hajuja, mutta lopulta sen nenä vei meidät takaisin johtopaikalle. Näytimme kartasta, missä kohtaa Viivi oli vähän niinkuin nostellut kuonoaan ja sanoimme, että joku toinen koirakka voi tarvittaessa mennä katsomaan alueen. Kävi ilmi, että meille oli annettu tyhjä alue etsittäväksi, eli metsässä ei ollutkaan ketään piilossa. En kyllä pystynyt väittämään, että olemme tutkineet meille annetun alueen kokonaan, koska lunta oli välillä reiteen saakka ja Viivi on korkeudeltaan alle polvenkorkuinen. Hyvä harjoitus kuitenkin siinämielessä, että nyt voin ainakin varmuudella sanoa, että tässä lumessa en voi Viivin kanssa metsään mennä hälytyksessäkään.

Lopuksi Viiville tietenkin otettiin vielä yksi ihminen piiloon helpohkoon paikkaan. Sen Viivi löysikin ja hajun saadessaan se kyllä taisteli itsensä etsittävän luo läpi lumen ja tuiskun. Kyllä Viivillä vaan on kuitenkin ihan hyvä kunto, koska väsymyksen merkkejä ei juuri ollut havaittavissa yli puolen tunnin jälkeenkään, vaikka Viivi todellakin joutui ryömimään lumessa suurimman osan ajasta. Kartturimme oli kuulemma tehnyt mieli auttaa Viiviä aina välillä, kun eteneminen näytti epätoivoiselta. Sanoin kuitenkin, että en ala auttelemaan Vinkua, koska sitten se ei enää edes yritä päästä lumessa eteenpäin, vaan odottaa jonkun auttavan kokoajan.

Leolle otettiin yksi ihminen aika helppoon paikkaan kuitenkin niin, että menimme alueelle tuuleen nähden väärästä suunnasta. Tarkoitus oli jälleen, että Leo ei löydä etsittävää juoksemalla täysiä johonkin suuntaan, vaan ainoastaan menemällä sinne mihin käsken. Tällä kertaa Leo pysyikin 20 - 50 metrin päässä kokoajan, eikä lähtenyt liian kauas. Etsittäväkin löytyi, kun Leo meni sinne, mihin sitä ohjasin. Haukkumisen kanssa vaan oli tällä kertaa suuria ongelmia. Kunnon ääntä ei tullut oikeastaan ollenkaan, vaan Leo möyri lumessa vähän kaikella tavalla ja tuhahteli epämääräisesti. Läksynä on nyt haukuttaa Leksaa kotona erilaisilla alustoilla, jos ilmaisuongelma johtui pehmeästä lumesta. Mene ja tiedä, pitää kiinnittää asiaan jatkossa enemmän huomiota. Jos siis ongelma toistuu edes.

Muut harjoitukset taitavatkin jäädä tällä viikolla väliin. Samaten kunnon lenkit. Omassa pihassa koirat ovat nyt saaneet juosta monta kertaa päivässä ja olen ajatellut pitää Leksaa ulkohäkissä ehkä joitakin tunteja päivässä, jos se siellä kuluttaisi vähän energiaansa. Lisäksi olen naksutellut uusia juttuja koirille vähän iltaisin. Tällä kertaa yritän saada koirat näyttämään minulle erivärisiä kappaleita käskystä. Meillä kun oli yhdessä kumilelussa sellaisia eriväirisä rinkuloita ja tuo kumilelu "levisi" viikko - pari sitten. Nyt rinkulat ovat erillään ja olen käyttänyt sitten niitä. Pitänee ottaa rinkuloista kuvia, jos se selittäisi mitä yritän tehdä.

Otin omassa pihassa muutaman kuvan koirista tänään:

Ovella odotetaan AINA lupaa

Ja menox





"Pallo, pallo..."

"..Paallo, pallo..."

"..pallo!"


 "Koskahan iskä tulee kotiin?"

"Hei tyypit, mä löysin jotain!"

 "Eiku, eiku se jokin onkin tuolla ylhäällä"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti