torstai 19. maaliskuuta 2015

Jälkikokeeseen valmistautuminen

Ilmoitin Leksan noin kuukauden kuluttua pidettävään jälkikokeeseen. En ole kylläkään treenannut jälkeä juuri yhtään koko talvena. Ja jostain syystä Leo on keksinyt paikkamakuuseen sellaisen jutun, että se vaan ihan muina koirina nousee kesken kaiken. Ja kun sille huomauttaa asiasta, niin ilme on sellainen "Ai mitä muka?!?". Kun tähän sitten yhdistetään vielä se, että Leon kynsi on tosiaan katkipoikki, eikä sen kanssa voi treenata kunnolla, niin tuleva jälkikoe tulee menemään varmaan aivan erinomaisen hyvin :)

Vaikka Leksapoika on "sairaslomalla", niin voin kuitenki treenata edes jotain juttuja. Eilen aamulenkillä Leo sai pötkötellä viiden minuutin paikkamakuun. Ja taas jossain 1,5 minuutin kohdalla se nousi ihan muuten vaan. Vein sen takaisin paikalleen. Ja se porsas yritti nousta uudelleen noin kolmen minuutin kohdalla! Tehtiin sitten viiden minuutin paikkamakuu. Olisinko treenannu vaan liikaa juuri kolmen minuutin mittaisia paikallapysymisiä? Koska se tarvitaan maastokokeissa ja myös tokon avoimessa luokassa... mutta mistä se on tuon keksinyt, että paikkamakuusta voi yhtäkkiä vaan häippäistä?!? Varsinkin, kun se ei ole juurikaan lähtenyt mihinkään kesken kaiken moneen vuoteen. Täytyy oikein miettiä, että mitä teen väärin... Hallittavuusjuttujen lisäksi ajattelin treenailla Leon kanssa myös erilaisia ja erikokoisia esineitä varten. Ja jos elämä kynnen kanssa jatkuu hyvin, voisin ehkä viikonloppuna tehdä jäljennostoja johonkin pellolle tms. Katsotaan ehdinkö treenata yhtään pidempää jälkeä ennen koetta.

Huonolaatuinen kännykuva aamun paikkamakuutreenistä


Kynsi on kyllä parantunut tähän saakka aika hyvin, tosin viime viikonloppuna se aukesi yhden kerran. Aamulla kun tutkailin kynttä, se näytti aika hyvältä. Ydin ei enää "paista" kynnestä samalla tavalla, vaan kynnen päähän on muodostunut jonkinlainen rupi tai kuori. Olen päästänyt Leksaa myös juoksemaan vapaana nurmikentille, mutta en vielä maastoon. Kynsi tuntuu kestävän ihan hyvin ainakin pehmeillä alustoilla ryntäilyä. Mutta jospa varmuuden vuoksi vältettäisiin vielä sellaisilla alustoilla juoksemista, joissa kynsi voi osua johonkin kovaan. Kauluria Leo joutuu pitämään edelleen, koska kun kaulurin ottaa pois, niin Leo yrittää nuolla kynttään. Lenkeillä kynsi ei toki näytä vaivaavaan yhtään. Ja kun kauluri otetaan pois, kynnen imeskely ei ole Leon prioriteettilistalla ykkösenä. Kyllä siinä aina ensimmäisenä täytyy tarkistaa, onko siellä masun alla kaikki hyvin, kun sinne ei ole päässyt tutkimaan moneen tuntiin ;) Uroskoirat...

Mutta joo, yleensä valmistaudun jälkikokeeseen vähän eri tavalla. Mutta mennään nyt tällä kertaa sitten näin ja katotaan, mihin se riittää. Leon kanssa ei ole kyllä ollut ongelmia jäljellä pysymisessä yleensä, vaan juurikin jäljen nostaminen ja esineet ovat olleet enemmän se juttu, jota pitää harjoitella. Jos ei lasketa ihan kökköä koiranohjaajaa, joka ei aina luota koiraan riittävän hyvin tai unohtaa ottaa palkat mukaan jäljelle ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti