lauantai 31. maaliskuuta 2012

TK1 Gwynion Ciao

Tulihan se sieltä lopultakin :) Koirasta tämä homma ei ole ollut kiinni missään vaiheessa ja tänäänkin saatiin se viimeinen ykköstulos toko alokasluokasta vähän niin kuin ohjaajasta huolimatta. Tässä pisteet ja kootut selitykset

Luoksepäästävyys 10. Leo istui ihan nätisti, taisi vähän heilulttaa häntää, kun tuomari tuli katsomaan.

Paikalla makaaminen 9. Olihan sitä rauhattomuutta edelleen varsinkin makaamisen alkupuoliskolla. Leo haisteli maata ja vinkui vähän. Sitten sen yhtäkkiä tuntui muistavan, että olemme harjoitelleen leuan maassa mitämistä ja laski leuan maahan. Pari kertaa se sen jälkeen nosti päätä ja katseli johonkin yleisöön päin, mutta laski leuan takaisin alas. Olin ihan tyytyväinen, koska pitäisin tätä edistyksenä, vaikka ei ihan perillä vielä ollakkaan.

Seuraaminen kytkettynä 8,5. Yhdessä kohdassa Leo yritti jäädä haistelemaan jotain ja alussa seuraaminen oli vähän huonompaa muutenkin. Noin puolenvälin jälkeen Leksa kuitenkin skarppasi ja meni loppupätkän hienosti. Olin tyytyväinen varsinkin käännöksiin.

Seuraaminen taluttimetta 8. Jäi samassa kohdassa haistelemaan, kun ensimmäisessäkin seuraamisessa. Muuten edellisen toisinto, paitsi että jostain syystä viimeinen perusasento jäi tekemättä.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9. En enää muista tarkalleen, mistä yksi piste meni. Olisiko seuraaminen ollut taas alussa vähän huonoa. Muistaakseni tuomari sanoi, että koira meni maahan hyvin.

Luoksetulo 10. Tämä meiltä sujuu, Leo tykkää juosta. Ja sivulletuloja olemme tankanneet senverran paljon, että sen pitäisikin sujua suunnasta kuin suunnasta.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 9,5. En tiedä, mistä puoli pistettä meni. Varmaankin taas annoin huomaamattani jonkun ylimääräisen avun.

Estehyppy 6. Tämä on ainut kohta, joka jäi vähän harmittamaan. Leo hyppäsi hienosti ja pysähtyi seisomaan... kunnes haistoi maasta jotain tosi kiinnostavaa. Haisteli ja liikkui ja lopuksi rupesi jo haistelemaan hyppyä. Mietin vähän, että mistähän mahtaisi mennä vähiten pisteitä, mutta kun haistelu siirtyi hyppyesteeseen, otin Leoa pannasta kiinni ja ohjasin sivulleni. Loppuistuminen sitten jo onnistuikin. Pisteitä meni siitä, että koskin koiraan. Toisaalta Leo näytti jo vähän siltä, että se saattaisi nostaa jalkaa hyppyesteeseen, joten ehkä kuitenkin ihan hyvä, että vedin sen pois.

Kokonaisvaikutus 9. Tuomarin mukaan koira osaa teknisesti hyvin ja oli suurimmaksi osaksi reipas ja iloinen. Yksi piste meni haistelusta, jota tapahtui aika monessa kohdassa.

Tänään siis Vaasan Agilityseuran tokokokeista Tiina Laakolta ALO1-tulos pistemäärällä 174/200 ja koulutustunnus TK1. Sijoitus oli toinen viidestä koirasta. Ei voi olla kuin tyytyväinen, varsinkin kun perjantain treenit samaisessa hallissa menivät kaikkea muuta kuin hyvin. Jouduin puuttumaan aika kovastikin Leon haisteluun hallilla perjantaina ja treeni meni yhdeksi Ei-sanan hokemiseksi. Ajattelin, että koiralle jäi varmaan tosi kiva fiilis treeneistä. Ehkä siitä kuitenkin oli jotain hyötyä, koska Leo ei haistellut ihan niin paljon kuin yleensä. Jatkossa täytyy vaan olla ehdoton tuon haisteluongelman kanssa. Kun treenataan, maata ei haistella. Piste.

Alla meidän eka koulutustunnuskuva :)

Huomatkaa hieno TK1-mitali Leon kaulassa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti