sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Tokoa ja puuroa

Perjantaina sain tokotreeneissä jälleen huomata, että jotain pientä on mennyt pieleen. Harjoittelin Leon kanssa yhtä ja toista siinä omaa vuoroa odottaessa ja kaikki sujui hyvin. Seuraamisessa oli hyvä kontakti, maahanmeno ja seisominen seuraamisen yhteydessä meni loistavasti. Luoksetulo samaten. Aluksi liian korkea virekin tasoittui muutaman toiston jälkeen, kun palkkasin Leoa pelkästään namilla.


Nöh, sitten tuli meidän vuoro mennä harjoitusten vetäjän luo. Ilmoitin haluavani tehdä kolme - neljä liikettä putkeen ilman palkkaa. Vaan eipä sitten tehty yhtäkään liikettä oikein mitenkään. Leo haisteli maata ja huuhaili omiaan. Siitähän minä sitten vähän kiihdyin ja komensin vain kovemmin, minkä seurauksen Leo haisteli vielä enemmän ja katseli joka suuntaan paitsi minuun päin. Yritin esittää rauhallista, mutta eihän Leksa mennyt niin halpaan. Kyllähän se huomasi, että minua pänni ja yritti rauhoitella minua kaikin tavoin. En tiennyt jännittäväni liikkuroitavana olemista, mutta nähtäväsi jännitän tai käytökseni muuttuu muutenvaan ihmeelliseksi. Homma huipentui siihen, että luoksetulossa Leo pysähtyi pisille kesken homman. Sovimme liikkuurin kanssa, että muut koirat treenaavat välillä ja tulemme Leon kanssa sitten uudelleen.

Seuraava kierros sitten taas menikin aivan loistavasti. Vilautin Leolle vähän lelua ennen harjoituksen aloittamista ja sen voimalla sitten mentiinkin hyvällä vireellä pitkähkö seuraaminen loistavassa kontaktissa. No paitsi seuraaminen juoksemalla on vähän päässyt unohtumaan sekä Leolta että minulta. Olen kyllä harjoitellut käännöksiä ja pidempiä pätkiä, mutta juoksemista en ole hetkeen harjoitellut ja sen huomasi. Mutta muuten muutos edelliseen kierrokseen verrattuna oli jotain sata prosenttia parempi. Summa summarum: Tarvitsemme liikkuroitua treeniä.

Tämän viikonlopun aikana on sitten muuten tehtykin vain lenkkejä aurinkoisessa kelissä ja nautittu Yrjölän puuroa. Tai nautittu ja nautittu, itse en ole varsinaisesti nauttinut puuronsyönnin jälkiseuraamuksista. Enkä ole myöskään itse puuroa syönyt. Tällä kertaa puuroon meni:
1 litra vettä
2 dl Oscar Koiran puuroainesta
1 pss kruunuvihanneksia (porkkanaa, kukka- ja parsakaalia)
Muutama rl rypsiöljyä
Pari rl valkosipulirouhetta
Parisataa g naudan jauhelihaa (raakana puuron kypsentämisen jälkeen)

Uunimme lasi kaipaisi pesua näemmä

Ja niistä jälkiseuraamuksista... tänä aamua kävi niin, että näin jotain unta (en muista tarkalleen millaista), kun yhtäkkiä unessani havaitsin aika voimakkaan p*skan hajun. Siihen sitten heräsin ja totesin, että makuuhuoneemme on muuttunut aikamoiseksi kaasukammioksi. Nukahdin kuitenkin uudelleen ja heräsin noin tuntia myöhemmin samaan kaasukammio-tunteeseen. Ajattelin, että nyt on jossain siivottavaa ja nousin ylös. Siivottavaa ei löytynyt ja hajukin tuntui hälvenevän... vain palatakseen yhä uudelleen pitkin päivää. Olipa hyvä idea laittaa pariakin sorttia kaalia tuohon puuroon, sanoo jälkiviisas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti