perjantai 18. helmikuuta 2011

Koirien uudet vaatteet

Kuulostihan se vähän Siperialta, kun radion säätiedotuksessa sanottiin pari päivää sitten, että koko maassa yön lämpötila tulee olemaan 25 ja 40 pakkasasteen välillä. Ulkoilu näissä lämpötiloissa on jo aikamoista välineurheilua. Kerrospukeutuminen on tullut tutuksi.

Koirien vaatettaminen on aika hintavaa puuhaa. Peto-rassukalla ei juuri ole turkkia, joten sen vaatteisiin päätin investoida senverran, että Petoselle saa kunnon vermeet. WarmHow -vaatteet olivat paikallisessa eläintarvikeliikkeessä tarjouksessa, sinne siis.


Okei, Peto ei arvostanut uutta toppapukuaan ihan heti. Lenkillä herra kuitenkin vaikutti aika tyytyväiseltä ja käveli rennosti. Kun Pedon tulee kylmä, kävely muuttuu jäykäksi sipsuttamiseksi ja sitä ei uuden toppapuvun kanssa ole nähty.

Viivi tarkenee perusmanttelilla aika hyvin, mutta neitosen tassut ovat kovin herkät kylmälle. Löysin kuvallisen fleecetossujen teko-ohjeen (sellaisen, että lahjattomampikin osaa), joten päätin yrittää tossujen tekemistä itse. Kangaskaupasta ostin tarvikkeet ja laitoin ompelukoneen laulamaan. Tossuista tuli aika tiukat, mutta ne saa Vinkusen jalkoihin juuri ja juuri. Ehkä sen vuoksi tossut pysyivätkin jalassa koko lenkin ajan. Kun ompelukärpänen iski, niin kasasin Viiville samalla fleecemanttelin:


Tossuista en ole vielä ottanut kuvaa, mutta pieni videopätkä kuvattiin, kun Viiville sovitettiin ensimmäistä paria takajalkoihin. Video on vielä kamerassa, mutta lisään sen tänne ehkä myöhemmin. Lenkillä Vinkunen käveli tossuilla ilman ongelmia. Oli kiva nähdä, että Viivi pystyi seisomaan lumessa tassuja nostelematta ja pissiminenkin onnistui paremmin kuin ilman tossuja. Nyt kun tossukat on todettu toimiviksi, täytyy väsätä Pedollekin omat.

Leolla olen käyttänyt takkia vasta, kun pakkanen laskee alle 15 asteen. Lepalla ei ole mitään uutta vaatetta, sama Back on Track-mantteli sillä menee. Viivin ja Pedon BOT-manttelit ovat niin isot, että niitä ei oikein tule pidettyä lenkillä. Leon oma on vähän paremmin istuva, joten Leo pystyy liikkumaan sen kanssa ihan hyvin.

Muuta kerrottavaa ei juurikaa ole. Harrastelu on jäänyt vähemmälle näissä pakkaslukemissa. Leon kanssa olen ollut kai kerran tokoilemassa viimekirjoituksen jälkeen ja kerran PK-hakutreeneissä. Niistä lisää toisella kertaa.

*Ja tässä video Viivin ensimmäisestä tossukävelystä. Vasta kaksi tossua valmiina:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti