keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Tottelemattomuuskoe

Kerrotaan nyt tämänkin, ettei koko homma olisi yhtä glooriaa... Tämä oli siis tarkoitettu sarkasmiksi, jos joku ei hiffannut.

Avoimen luokan tokokoe Mustasaaressa VAS:n hallissa. Tuomarina Tiina Heino

Paikalla makaaminen: 6 pistettä. Rauhaton oli, vinkui ja vaihtoi asentoa. Ainut tekosyy, jonka voin yrittää esittää, on se, että viereinen koira lähti heti alussa ja juoksi kehän ulkopuolella pienen kunniakierroksen. Mutta en voi oikeasti laittaa tätä senkään piikkiin.

Seuraaminen taluttimetta: 5 pistettä. "Oli siinä muutama hyväkin pätkä". Viimeinen perusasentokin jäi tekemättä + suurimman osan ajasta Leo oli jossain takananani.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 0. Tämä on ainut, josta oli vähän eri mieltä, mutta tässä konkurssissa sillä ei ole mitään väliä. Alun seuraaminen paskaa, meni maahan luullakseni melko hyvin, mutta haisteli maata. Kun palasin koiran viereen, suunnittelin tökkääväni sitä kevyesti jalalla. Mutta en sitten kuitenkaan koskenut koiraan. Tuomarin suunnasta katsottuna näytti siltä, että koskin. Sen vuoksi 0.

Luoksetulo: 7. En edes muista, mikä tässäkin meni perseelleen. Varmaan ei pysähtynyt riittävän nopeasti ja saattoi se lopun perusasentokin olla vino.

Seisominen seuraamisen yhteydessä: 0. Huomasin itsekin, että sanoin käskyn ihan ihmeellisellä äänensävyllä. Jatkoin kävelyä kuitenkin taakseni katsomatta ja siellähän se Leo sitten köpötteli perässä. Eipä se ole vielä ikinä jättänyt pysähtymättä, mutta nyt jätti. Ihan on vika ohjaajassa, joka oli tässä vaiheessa jo ihan hiilenä. Ajattelin keskeyttää koko kokeen, mutta jostain tuntemattomasta syystä jatkoin kuitenkin loppuun saakka.

Noutaminen: 9. Piste meni noutukapulalle murahtamisesta. Ehkä tämä vielä tästä...

Kauko-ohjaus: 8. Yksi kaksoiskäsky toisessa istumaannousussa. Vähän jo pääsin toivomaan, että ehkä kannatti sittenkin jatkaa koesuoritus loppuun. Mutta...

Estehyppy: 0. Hyppy-käksyllä Leo singahti hyppyesteen ohi. Jäin katsomaan suu auki, kun Leo juoksi kehän kulmalle ja nosti jalkaa. Siinä vaiheessa sain ääneni auki.

Kokonaisvaikutus: 5. Tuosta pissimisestä lähtee pisteitä, eikä se meidän kokonaisvakutus varmaan muutenkin jäänyt mieleen positiivisena.

Yhteensä pisteitä 96/200. Huonoin tulos ikinä. Tuomari sanoi, että koira selvästi osaisi liikkeet, mutta meidän yhteistyö ei toimi. Taisi sana "johtajuusongelma" myös vilahtaa jossain välissä. Siitä sitten naama nurinpäin hakemaan kamat ja koira autoon. Ei paljon naurattanut ja jäin auton viereen vähän kokoamaan itseäni. Pienen itsetutkiskelun jälkeen takaisin halliin palkintojenjakoon hakemaan koekirjaa.

Olin luvannut, että Leo voi olla EVL:ssä myös häiriökoirana, eli vielä piti herra hakea takaisin halliin hengailemaan. Yritin saada itseni vähän paremmalle mielelle ennen kuin menemme takaisin kehään. Paikallaistumisessa jäin näkyville ja Leo meni maahan jossain puolessa välissä. Emme ole harjoitelleet paljon paikallaistumista, mutta makuullemeno johtui kyllä siitä, että Leo halusi haistella maata paremmin. Paikkamakuussa Leo meni kyllä hyvin maahan ensimmäisellä käskyllä ja pötkötteli sen neljäminuuttisen, kun olin piilossa. En tiedä, mitä teki ja miten makasi. Nousi myös ensimmäisellä käskyllä istumaan. Että ihan ehkä hyvä, että meidän piti kuitenkin vielä mennä kehään ja edes joku onnistui edes jotenkin.

Pahimman masennuksen jälkeen tulin siihen tulokseen, että olen treenannut Leon kanssa ihan liian vähän kisarutiineja ja palkkaamattomuutta viimeaikoina. Tiistain tokotreeneissä sitten keskityinkin siihen, että tein muutaman liikkeen putkeen ja sitten vasta palkka. Ja seuraamispätkiä tein niin, että palkka ei ollut minulla, vaan jossain kauempana. Yritän saada nyt iskostettua itselleni sellaista mielialaa, että en turhaudu liian helpolla, jos joku liike ei onnistu. Jotenkin minun pitäisi myös saada kerrottua Leolle, että useamman liikkeen jälkeen saa isomman palkan. Ja liikkeet pitää tehdä, vaikka palkkaa ei olisikaan ihan siinä välittömästi saatavilla. Yritän nyt pitää mielessä, että tuo epäonnistunut koe oli vain yksi koe ja seuraava koe on sitten ihan oma juttunsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti