torstai 15. maaliskuuta 2012

Viikonlopun rientoja ja tokokuulumisia

Perjantaina oli tosiaan ne tokoepikset. Lauantaina oli rästihommapäivä, joten koirat jäivät vähän vähemmälle huomiolle. Sunnuntaina oli sitten koirienlenkityspäivä.



Perjantain epikset menivät joka suhteessa odotettua paremmin. Olin itse liikkurina mölli ja ALO-luokissa. En ole aikaisemmin ollut liikkurina minkäänlaisissa kisoissa, ainostaan treeneissä olen liikkuroinut satunnaisia liikkeitä. Vähän jänskätti etukäteen, mutta olin tehnyt hyvät suunnitelmat. Liikkurointi meni melkein nappiin paria pikkujuttua lukuunottamatta. Myös kokelailla meni hyvin. Jee!

Leon kanssa olin ilmoittautunut avoimeen luokkaan kokeiluluontoisesti. Etukäteen päätin, että pidetään vaan hauskaa, tuloksesta viis. Näkisin vähän, että missä mennään avoimen liikkeiden kanssa. Paikkamakuu oli ensimmäisenä, enkä asettanut sen suhteen tavoitteita kovin korkealle. Koska liikkuroin itse aiemmat luokat, en ehtinyt ottaa Leksaa halliin rauhoittumaan ennen paikkamakuuta kovinkaan pitkäksi ajaksi. Toisekseen näköeste on hallissa aika kaukana kehästä, eli jouduin menemään normaalia kauemmas ja piiloon paikkamakuun ajaksi. Jo kehästä lähtiessä näin, että Leo haistelee maata. Se oli kuulemma haistellut makuultaan niin pitkälle kun pystyi ja nousi seisomaan ja haistelemaan, kun makuulta ei enää ylettynyt kauemmas haistelemaan :( Minut kutsuttiin piilosta Leon viereen seisomaan loppuajaksi. Nollahan siitä napsahti. Palkkasin Leksan kuitenkin, koska olin mielestäni itse vaatinut siltä vähän liian vaikeaa asiaa. Pienet leikit välissä ja sitten kehään tekemään yksilöliikkeet.

Paikallamakaaminen siis se pyöreä 0.

Seuraaminen taluttimetta: 8,5. Leoksi hyvä kontakti, käännökset meni hyvin. Välillä Leo piti niin kovasti kontaktia, että nojasi vähän muhun. Annoin varmaan pari ylimääräistä käskyäkin. Olin tyytyväinen kyllä, vaikka onhan tuossa edelleen parantamisen varaa.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 9,5. Hmm, en osaa sanoa, mistä puoli pistettä meni. Olisinko taas antanut jossain kohdassa jotain ylimääräisiä apuja? Ehkä ainakin hidastin vähän ennen käskyä.

Luoksetulo: 10. Whaaaat! Se pysähtyi, kun sanoin "seiso". Us-ko-ma-ton-ta! Olen nähtävästi ottanut oikeassa suhteessa läpijuoksuja ja pysäytyksiä, koska Leo ei ennakoinut pysäytystä (eli juoksi kunnolla), mutta pysähtyi käskyn kuultuaan.

Seisominen: 8. Tässä Leo taisi vähän kääntyä, kun kävelin sen taakse. Ei kuitenkaan pahasti, koska pisteitä ei mennyt tuon enempää. Vielä pitää harjoitella lisää muutenkin tuota, että pitää seisoa liikkumatta olimpa minä missä tahansa.

Noutaminen: 9,5 Sanoin varmuuden vuoksi "odota" ennen kuin heitin kapulan. Muuten taisi mennä ihan hyvin, kapulaa ei edes pureskeltu.

Kauko-ohjaus: 9. Tämä perinteinen, eli ensimmäisessä istumaannousussa tarvittiin kaksi käskyä. Täytyy ehkä miettiä, että olisiko tässä liikkeessä koiran jättämiskäsky joku ihan omansa, että Leokin tietää, mitä on tulossa.

Estehyppy: 9. Otin ALO-hypyn, koska kisaamme virallisissa kokeissa vielä alokasluokassa. En halua opettaa vielä Leksalle, että hypyn yli voi hypätä myös takaisin.

Kokonaisvaikutus: 9. Tuomari ei tainnut sen kummemmin perustella. Ehkä piste meni siitä paikkamakuun rauhattomuudesta ja alokasluokan hypystä.

Epiksistä siis AVO2-tulos pisteillä 155. Olen supertyytyväinen! Okei, paikkamakuu olisi saanut mennä paremmin, mutta yksilöliikkeet menivät meidän osaamistasoon nähden suorastaan erinomaisesti. Tai paremminkin meidän treenimäärään nähden.



Lauantaina koirat saivat tyytyä omassa pihassa juoksenteluun ja ulkohäkissä olemiseen. Joskus on vaan pakko tehdä rästiinjääneitä kotihommia sun muita väsymykseen saakka. Onneksi haukut väsähtävät aika hyvin ihan vaan silläkin, että saavat olla ulkona tuntikaupalla. Tässä meidän naapurustossa riittää vahdittavaa kyllä.




Sunnuntaina pakkasimme sitten eväät ja koira mukaan ja suuntasimme luontopoluille. Aluksi meinasimme mennä Rajavuoreen, mutta polut eivät olleet siellä auki. Kokeilimme mennä pari askelta umpihangessa, mutta kokeilu loppui lyhyeen, kun lunta oli ainakin polviin saakka. Paikan vaihto ja koirat metsään riehumaan. Olimme lenkillä ja makkaranpaistopuuhissa viitisen tuntia. Leo oli ihan puhki, mutta meidän pikkukoirissa olisi riittänyt virtaa toiseen samanlaiseen lenkkiin. Juniori ei ole vielä oppinut, että voimiaan voi myös säästellä. Se juoksee täysillä hangessa ja pomppii kiville niin kauan, kun jaksamista riittää. Sen kanssa pitää vaan tehdä enemmän piiiitkiä lenkkejä, niin eiköhän se rauhallisempi vaihde löydy Leostakin.






Maanantaina oli Vaasan agilityseuran kevätkokous. En päässyt itse kokoukseen, mutta olin ilmoittanut Leon Vuoden 2011 tokotulokas -kilpailuun. Ja me oltiin voitettu omassa luokassamme! Leo on nyt siis Vaasan Agilityseuran vuoden tokotulokas 2011. Ihan hyvin on meidän kisaura lähtenyt vauhtiin. Itsestä tuntuu, että ei ole kovin paljon edetty, mutta onhan sitä edistystä tapahtunut. Jotenkin vaan tuntuu, että ongelmakohdat pysyvät samana kuukausi toisensa jälkeen. Ehkä pitäisi vaan treenata enemmän ja säännöllisesti. Tuskin ne ongelmakohdat itsestään korjaantuvat kuitenkaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti