sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Vuoden ensimmäiset PK-hakutreenit

Tänään oli Leo PK-hakutreenit ensimmäistä kertaa tämän vuoden puolella. Metsässä oli mukavasti plussakelin raskastuttamaa lunta, joten kuudella pistolla Leon sai ihan kivasti väsymään. Otimme vähän lyhyempiä pistoja sillä ajatuksella, että Leo juoksisi suoraan. Aika suoraan se menikin, kunnes sai hajun. Luulen, että tätä "ongelmaa" emme saa Leksalta pois kovin helpolla. Ehkä en enää yritäkään, koska toisaalta en halua täydellisiä pistoja tekevää koiraa, joka ei käytä nenäänsä juuri yhtään.

Luulen, että seuraavissa treeneissä keskityn opettamaan Leksalle etenemistä alueella. Nyt se juoksi takaisin aina samaa reittiä, mistä oli mennytkin, vaikka itse etenin keskilinjalla.Toinen asia, johon panostan, on keskilinjatyöskentely. Nyt kun Leo tulee pistolta, niin saisin se heitettyä keskilinjan yli toiselle puolelle aika helpolla. Sen vuoksi nyt täytyykin keskittyä siihen, miten saan Leon pysäytettyä sujuvasti ja laitettua uudelle pistolle ilman armotonta säätämistä. Luulen, että jos nyt antaisin sen ylittää keskilinjan pysähtymättä, en saisi sitä enää jatkossa helposti pysähtymään. Nyt täytyy vaan miettiä enemmän, että miten itse asetun ottamaan koiraa vastaan, että sille olisi selvää, että haluan sen pysähtyvän luokseni. Tekninen laji kyllä. Odotan vieläkin sitä kunnon PK-hakukärpäsen puremaa. Tosin lämpenin tokollekin vasta muutaman vuoden harjoittelun jälkeen, eli kai tässä on vielä toivoa ;)

Jos se nuoskalumessa juokseminen oli raskasta koiralle, niin ei se nyt kovin kevyttä hommaa ollut ihmisillekään. Yritän tässä kerätä voimia vielä pienten valkoisten lenkittämiseen tänäiltana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti