lauantai 7. tammikuuta 2012

Koirille ruokaa

Peto on allergioiden ja virtsakideongelmiensa vuoksi syönyt raaka- ja kotiruokaa jo reilu parisen vuotta. Viivikin oli samalla rauokavaliolla jonkin aikaa ennenkuin Leo tuli meille. Leksalle päätin kuitenkin syöttää nappuloita, joten myös Viivi on syönyt nappuloita nyt pari vuotta.



Viivillä on jostain syystä ollut melkein koko elämänsä aika herkkä vatsa. Tai ainakin sillä on melko usein vatsavaivoja. Yhdessä välissä Viivi oksensi melkein joka sunnuntai, mutta nyt emme ole hetkeen nähneet Vinku-neidin sunnuntaioksennusta. En muista, oliko vatsavaivoja silloin, kun Viivi söi raakaruokaa. Olen kuitenkin vähän harkinnut, että pitäisikö antaa kaikille koirille raakaruokaa, koska se nyt tunnetusti on terveellisempää kuin nappulat. Viivin ja Leon vatsat ovat kyllä tottuneita raakaruokaa, koska kaikki koiramme saavat sillointällöin lihaisia luita, Yrjölän puuroa ja raakaa lihaa.




Syksyllä kun kaikki koirat olivat hierojalla myös hieroja sanoi, että Viivin ja Leon kropasta tuntee, että ne syövät nappuloita. Hän on omien sanojensa mukaan havainnut, että nappuloita syövillä koirille kerääntyy lihaksistoon enemmän kuona-aineita. Silloin taas mietin, että pitäisikö tosiaan siirtää myös Viivi ja Leo raakaruualle. Jotenkin olen nyt vaan syötellyt noita nappuloita tähän saakka. Ajattelen, että en oikein uskalla ruokkia Leon kokoista koiraa raakaruualla, koska kuvittelen ruokinnan olevan ison koiran kanssa jotenkin tarkempaa kuin pienen koiran. Mutta koska kaikki koiramme ovat aikuisia, ruokinta ei ole ollenkaan niin tarkkaa kuin kasvavan pennun kanssa. Jospa sitä sitten uskaltaisi kuitenkin...



Tänään sitten Facebookissa pari kaveria oli jakanut linkin erääseen blogiin *klik*. Blogissa on kirjoitus koirasta, joka sai teollisesta koiranruuasta niin pahan aivovaurion, että koira piti lopettaa. Ikävä kyllä ruoka on samanmerkkistä, jota Viivi ja Leo tällä hetkellä syövät. Sanoisin, että tämä on nyt se viimeinen niitti. Saattaapi olla, että meille ei enää osteta uutta ruokasäkkiä, vaan pakastin täyteen lihaa ja kasvissoseita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti