lauantai 18. kesäkuuta 2011

II-tulos ja lihava kyy

Tokokoe Leon kanssa meni odotuksiani paremmin. Kokeet olivat siis Vaasassa ja tuomarina oli Ralf Björklund. Sitä I-tulosta ei tullut, mutta olin suurimmaksi osaksi tyytyväinen meidän yhteistyöhön. Ja sitten liikkeet pisteineen.

Luoksepäästävyys 10. Leo istui nätisti, haisteli kyllä tuomaria, mutta ei liikkunut paikaltaan. Hyvin meni siis.

Paikalla makaaminen 5,5. Oli varmaan Leksan elämän rauhattomin paikallamakuu. Leo vinku, haisteli maata, vaihtoi asentoa lonkalta toiselle (että näkee joka suuntaan varmasti) ja jopa ryömi vähäsen. Ei kuitenkaan noussut ylös, eikä liikkunut paikaltaan juuri yhtään. Hieman minua hikoilutti siinä vaiheessa, kun Leon vieressä oleva koira katsoi Leksaa sillä ilmeellä, että "Pidä nyt tyyppi se turpas kiinni, tai...". Paikallamakaaminen leuka maassa on työn alla. Ja sen työstämiseen tuli tänään paljon uutta motivaatiota.

Seuraaminen kytkettynä 8,5. Nyt kontakti pysyi jo vähän paremmin ja seuraaminen juostessa meni tosi hyvin. Nyt kun nämä ongelmakohdat olivat paremmin kuosissa, niin Leksa kehitti uuden ongelman. Pysähtyminen, eli koiran pitäisi istua sivulle. Leo meni seisomaan viistosti minuun päin ja katsoi minua sen näköisenä, että: "Mitä sä nainen touhaat?!?". Ilme näytti siltä, että Leolla ei muka ollut hajuakaan, mitä pitää tehdä tuollaisessa tilanteessa. Ja kyllä, harjoittelen seuraamista harjoitellessa aina myös pysähtymisiä ja liikkellelähtöjä. Todennäköisesti sitten jännityksissäni tein jotain ihmeellistä, mitä en normaalisti tee. En kyllä osaa sanoa, mitä se jokin mahtaa olla. Viimeinen pysähtyminen meni kuitenkin oikein.

Seuraaminen taluttimetta 7. Muuten sama kuin edellinen, mutta ei osannut tulla perusasentoon edes lopussa. Ehkä tuon ensimmäisen seuraamisen jälkeen jännitin sitten vielä enemmän, että mitä Leo mahtaa tehdä pysähdyksissä.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 6. Ja tämä jäi harmittamaan eniten. Hyvin homma lähti käyntiin ja Leo meni maahan heti käskystä... sitten minä käännyin vähän vilkaisemaan, että menihän se varmasti! Heti kun vilkaisin, tajusin tehneeni tyhmän mokan. Lopussa vielä Leo ei noussut istumaan ensimmäisellä, eikä tainnut nousta vielä toisellakaan käskyllä. Ilman tuota typerää vilkaisua pisteitä olisi saattanut tulla kuitenkin se tarvittavat pari enemmän.

Luoksetulo 10. Tämä liike menee oikeastaan melkein aina hyvin. Emmekä edes harjoittele luoksetuloa nykyään kovin paljon. Varmaan aluksi opetin Leksalle perusastentoon tulemista niin joka suunnasta ja eri etäisyyksiltä, että siitä on tullut aika varma liike.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 8,5. En oikeastaan osaa varmasti sanoa, että mistä pisteitä meni. Mielestäni en tässä edes vilkaissut, että jäikö Leksa seisomaan. Se myöskin istui ensimmäisellä käskyllä. Ehkä siinä pysähtymisessä oli sitten jotain hitautta tai muuta vastaavaa, jota en siis nähnyt.

Estehyppy 9,5. En taaskaan tiedä, mistä puoli pistettä meni. Omasta mielestä liike meni niin kuin pitääkin, Leo hyppäsi ensimmäisellä käskyllä ja pysähtyi seisomaan hienosti. Mielestäni Leo ei edes liikkunut, kuin kiersin esteen. Se myöskin istui ensimmäisellä käskyllä. Olisikona tuomari sitten alentanut puoli pistettä siitä, että Leo jäi seisomaan vähän esteen sivuun, eikä keskelle? En osaa sanoa.

Kokonaisvaikutus 8. En oikein kuunnellut, että mitä tuomari sanoi. Sen huomioin, että tuomari kiitteli aika hyvää kontaktia, mutta.... jotain. Liikkeiden välissä Leo kyllä oli parissa kohdassa vähän huuhaa-tuulella, että ehkä siitä sitten meni pojoja. Itse kuvittelen, että Leo on liikkeiden välissä outo oman jännitykseni vuoksi. Tai ehkä en ole sitten oikein vielä kehittänyt kunnon rutiinia liikkeiden väliin. Leo ei ehkä tiedä, mitä silloin pitäisi tehdä. Eipä taida itsellänikään olla kovin tarkkaa käsitystä, että miten viettäisimme liikkeiden väliin jäävän ajan kehässä.

Tänään joka tapauksessa 157,5/200 pistettä ja ALO2-tulos. Harmittavan pienestä jäi se 1-tulos kiinni, mutta kokonaisuudessa olen kuitenkin suoritukseen melkein tyytyväisempi kuin siihen aikaisemmin saatuun 1-tulokseen. Paikallamakuu oli kyllä omasta mielestäkin aika ala-arvoinen, mutta muuten koira toimi mielestäni aika lailla tasonsa mukaisesti. Tuomari oli joistakin asioista aika tiukka. Jos tulee huono fiilis, niin voin uskotella itselleni, että jollain toisella tuomarilla olisimme saaneet 1-tuloksen ;) No, olipa paperilla mikä tulos tahansa, olen kuitenkin tyytyväinen Leksan toimintaan tänään. Ja se kai on pääasia.



Sitten tullaan siihen lihavaan kyykäärmeeseen. HYI! Iltapäivällä suuntasin (uuden) auton nokan kohti Teuvaa ja pelastuskoiratreenejä. Viiville otin kaksi ihmistä piiloon hirveään ryteikköön. Paikka oli vanha hakkuu, jossa nyt kasvoi tuhkatiheässä semmosia 2 - 3 metrisiä koivuja. Kun siellä sitten rymistelin eteenpäin ja kauhoin sivuun koivuja tieltäni, tulimme pieneen aukeampaan kohtaan ryteikössä. Ja siinä noin 1,5 metrin päässä edessäni köllötteli ISO ja LIHAVA kyy mättäällä kaikessa rauhassa. Kaappasin Viivin kainalooni ja koitin vähän tömistellä, mutta käärme ei liikahtanutkaan. Päätin sitten kiertää ällökkeen ripeästi muutaman metrin päästä ja jatkoin etenemistä koira kainalossani vielä ainakin parikymmentä metriä. Vasta siinä vaiheessa tuntui, että jalat menivät hyytelöksi. Viivi ei ollut huomannut koko elukkaa, joten laskin neidin maahan ja jatkoin maalimiesten etsimistä tutisevin jaloin. Muutin etsintäsuunnitelmaa niin, että kävelin aika suoraviivaisesti maalimiesten luo, että pääsemme ryteiköstä pois mahdollisimman nopeasti. Y-Ö-K! Viivi taas tunki etsittävien syliin ja haukkui tapansa mukaan iloisesti. Siinä vaiheessa minulle oli aivan sama, vaikka Viivi olisi  kiivennyt karvalakiksi maalimiehen päähän, halusin vain pian pois ryteiköstä. Joo, ei pitäisi riehaantua yhdestä käärmeestä sillä tavalla, mutta ne vaan oon niin inhottavia. Pelkään toki itsenikin puolesta, mutta koiran puolesta vielä enemmän. Tähän tilanteeseen minulla ei ole lisätä minkäänlaista kyyn kuvaa, en jäänyt virittelemään edes puhelimen kameraa käärmeen nähdessäni.



Leon ilmaisuongelma saatiin tänään myös esiin. Nyt vaikuttaisi siltä, että ongelma johtuu ehkä Leon väsymyksestä. Leo oli aika poikki tokokokeen jälkeen ja autossa Leo ei yleensä rentoudu kovin hyvin. Ensimmäisellä maalilla Leksa ähisi ja puhisi jonkinaikaa, mutta sai sitten kuitenkin pari haukahdusta tulemaan, kun maalimies auttoi ilmaisun kanssa aika paljon. Toisella maalilla Leo oli meinannut haistella jotain maalimiehen vierestä, joten etsittävä kutsui Leksaa keraan. Sitten herra kyllä paiskasi mättäälle maaten ja aloitti haukkumisen. Pitääpä kokeilla loman tullessa väsyttää Leo kunnolla ennen treenejä ja katsoa, onko haukun kanssa ongelmia. Mitenköhän sitä vain saisi Leon pääkopan väsytettyä kunnolla kotioloissa? Ehkä pitää opetella jotain uusia temppuja koko päivä. Nythän Leo ei siis ollut fyysisesti väsynyt, vaan nimenomaan pääkoppa oli väsynyt. Peeni mees oli jo käyttänyt pääkoppansa molemmat herneet aamulla tokokokeessa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti